Szándékosan közel 200 km/órás sebességgel ment neki autóknak egy fickó Angliában, mert idegesítette, ahogy vezetnek 1

Börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, aki kábítószer hatása alatt szándékosan közel 200 km/órás sebességgel ment neki autóknak Angliában, mondván, hogy a sofőrjük bénán vezet.

Szándékosan közel 200 km/órás sebességgel ment neki autóknak egy fickó Angliában, mert idegesítette, ahogy vezetnek 3

A 46 éves Gavin Bathurst-Shaw-Binning kokaint, kannabiszt és alkoholt is fogyasztott, miközben úgy vezette ezüstszínű BMW 125-ösét, mint egy „abszolút őrült” az M3-as autópálya egyik szakaszán. A „jó vezetés megtestesítőjének” tekintve magát, szándékosan ütközött neki az általa „rossz vezetőknek” tartott autósoknak az 50 km-en át tartó tombolása során a forgalmas autópályán, míg végül elfogták és letartóztatták.

Kilenc autó hátulját zúzta szét a félórás pusztítás során, majd amikor elkapták, öklét a magasba emelve ünnepelte az autójukat szerinte töketlenül vezetők fölött aratott „diadalmas győzelmet”– közölte a winchesteri koronabíróság. Egy szemtanú szerint Bathurst-Shaw-Binning még az egyik autó külső visszapillantóját is megpróbálta „megragadni és letépni menet közben”.

Jane Terry ügyész azt mondta: “Az autópályát azon a szakaszon egy órára lezárták, ami még relatíve rövidnek is tűnik, azok után, hogy Bathurst-Shaw-Binning úr mekkora káoszt hagyott maga mögött.”

Az egyik célpontja egy háromgyermekes anya volt, aki Teslájával az M3-as felé hajtott délután 5 óra 15 perc körül, amikor Bathurst-Shaw-Binning tavaly június 16-án nyolcszor egymás után ment neki hátulról.

„Egy lökést érzet hátulról. Látta maga mögött az ezüstszínű BMW-t, és a férfi többször, szándékosan nekiment a járműve hátuljának. A nő középső sávba húzódott, hogy elmenjen előle, de a férfi követte, és újra meglökte. A nő a leállósávba húzta Tesláját, és az ezüst BMW ekkor tovább száguldott.”

Szándékosan közel 200 km/órás sebességgel ment neki autóknak egy fickó Angliában, mert idegesítette, ahogy vezetnek 4

Bathurst-Shaw-Binning azt mondta a rendőrségnek, hogy tombolása „olyan, ami egyszer történik meg az életben”, miután elege lett, hogy éveken át el kellett viselnie, hogy „mások rosszul vezettek”, „nem tartják be a távolságot, lassúak, bénáznak a sávok közt és még sorolhatnánk”. Bathurst-Shaw-Binning azt is hozzátette: “Szeretném, ha mindenki másnak is bevésődne, hogy a belső sávot szabadon kell hagyni.”

Angela Morris bíró úgy jellemezte az esetet, mint „abszolút káosz egy forgalmas autópályán a csúcsforgalomban”. Egy másik sofőr azt mondta, hogy „soha nem látott még ilyen veszélyes vezetést”.

Az incidens a Surrey területén levő Chertsey melletti autópálya 2-es lehajtójánál kezdődött, miután Bathurst-Shaw-Binning, aki sört (is) ivott, úgy döntött, hogy cigarettát szeretne venni. Egyes szemtanúk szerint az autópályán hat mérföldes sorokat okozó tombolása során Bathurst-Shaw-Binning autókat tolt le az útról, vadul kacsázott a sávok között és járműveket szorított le.

Az ügyész a bíróságon azt mondta: „Úgy vezetett, mint egy őrült, és valóságos csoda, hogy nem ölt meg senkit.”

Az egyik sofőr, Lee Tosswill azt hitte, hogy meg fog halni, amikor Bathurst-Shaw-Binning nekiütközött a járműve hátsó részének, amitől a kocsija megpördült, és szembefordult a forgalommal.

Az egyik szemtanú azt is elmesélte, hogy miután megállt, valóságos ujjongásban tört ki, és az ökleit a magasba emelte diadalittasan. Többen is azt mondták, hogy nem volt beszámítható, és néha összevissza beszélt.

„Azokat vette célba, akiknek a vezetési színvonala nem felelt meg az ő vezetéssel kapcsolatos elvárásainak.”

Bathurst-Shaw-Binning – egy Middlesex-i „multinacionális védelmi és légiközlekedési vállalat” volt technikusa – bűnösnek vallotta magát egy rendbeli veszélyes vezetésben és négyrendbeli gondatlan vezetéssel történt károkozás vádjában.

Bathurst-Shaw-Binning ügyvédjén, Islam Khanon keresztül kért bocsánatot: „Nem tudom, mi történt velem azon a napon, és nem tudom, miért voltam olyan ostoba…” Khan úr enyhítésképpen azt mondta, Bathurst-Shaw-Binning „teljes felelősséget” vállal tettéért.

Bathurst-Shaw-Binninget kilenc év börtönbüntetésre ítélték. Ebből legalább hatot le kell ülnie, mire szabadulhat. Ezenkívül 10 évre eltiltották a vezetéstől is.

„Nagyon dühös állapotban, kábítószerektől fűtve szálltál be a BMW típusú autódba. Úgy gondoltad, hogy az intelligens autópályákon a sofőrök nem kompetensek, és fogalmuk sincs, hogyan kell vezetni.  Ez feldühített, és ennek eredményeként magadra vállaltad, hogy jól megleckézted őket. Ezt a legszabálytalanabb módon való vezetés által hajtottad végre, olyan sebességgel, amely a te bevallásod szerint 200 km/óra közelében volt. Csoda, hogy nem öltél meg senkit.” – mondta a bíró az ítélet kihirdetésekor.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után