Szándékosan gázoltak el egy „az utcán garázdálkodó tehenet” a rendőrök Angliában 1

Nagy felháborodást váltott ki a közösségi médiában az a szörnyű jelenet, mely során egy elszökött tehenet kétszer is elüt egy rendőrautó az egyik angliai városban.

Szándékosan gázoltak el egy „az utcán garázdálkodó tehenet” a rendőrök Angliában 3

A videofelvételeken azt láthatjuk, ahogy a tehén összevissza kóborol Staines-upon-Thames egyik lakónegyedében az esti órák folyamán, miután kiszabadult az egyik farmról. A rendőrautóval való első ütközése folytán végigcsúszik az úton, miközben a szomszéd kiabálása hallható a háttérben, hogy: „Miért csináljátok ezt?”

Az állat alig tud talpra állni, amikor ugyanaz az autó ismét nekihajt, és az állatot az első lökhárító alá gyűri.

Chris Packham, a BBC egyik műsorvezetője és aktivista ezt nyilatkozta a videó kapcsán: „Nem is tudom, hol kezdjem ezzel kapcsolatban. De ez minden bizonnyal illegális, és mindenképp ki kell vizsgálni és büntetőeljárást kell indítani az ügyben. Milyen szörnyeteg üt el egy tehenet? Ráadásul kétszer?”

Szándékosan gázoltak el egy „az utcán garázdálkodó tehenet” a rendőrök Angliában 4

Sok más ember is, akik látták a felvételt, elborzadtak a videó láttán, és elítélték a rendőrtisztek „brutalitását”. Az egyik személy azt mondta: „Igazából ezt biztonságosabban is meg lehetett volna oldani. Nem kell ilyen brutálisnak lenni. Vicc az egész.”

A belügyminiszter „alapos, sürgős magyarázatot” követelt a rendőrök viselkedésére vonatkozóan. Az X-en közzétett bejegyzésében ezt írta: „Nem hiszem, hogy ilyen esetben szükség lenne erre a lépésre. Teljes körű, sürgős magyarázatot kértem a történtekre.”

Szándékosan gázoltak el egy „az utcán garázdálkodó tehenet” a rendőrök Angliában 5

A surrey-i rendőrség szerint a tehén egész este összevissza szaladgált a város utcáin. A rendőrséget többen is riasztották, hogy egy autó megrongálódott, és az állat több emberre is rátámadott.

A rendőrség emberei aggódtak a lakosság biztonsága miatt, és több órán keresztül számos más megoldással próbálkoztak a tehén biztonságos elfogására – közölte a rendőrség szóvivője. A rendőrök csak ezután döntöttek úgy, hogy a rendőrautó segítségével állítják meg a tehenet.

Az állat tulajdonosát már megtalálták, és az állatorvos megvizsgálja a tehén sérüléseit.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után