Számos nagy banknál komoly problémák léptek fel Nagy-Britanniában – sokan nem férnek hozzá a pénzükhöz, vagy nem jött meg a fizetésük 1

A legnagyobb brit bankok ügyfeleinek ezreinél jelentkeztek fizetési problémák, derült ki, miután rengeteg panasz és hibabejelentés érkezett. Az HSBC, Nationwide, Barclays és Virgin Money bankokat egyaránt érintette egy komolyabb rendszerhiba, amely az egyének és cégek közötti fizetéseket kezeli.

Számos nagy banknál komoly problémák léptek fel Nagy-Britanniában – sokan nem férnek hozzá a pénzükhöz, vagy nem jött meg a fizetésük 3

Ügyfélpanaszok és fizetési késedelmek

Számos ügyfél panaszkodott a közösségi médiában, sokan arról számoltak be, hogy fizetésük nem érkezett meg a számlájukra. A fizetési rendszer felügyeletét ellátó csoport közölte, hogy a problémát okozó hibát kijavították, de a fizetési hátralék továbbra is fennáll. Az időzítés különösen problémás volt, mivel a hónap utolsó péntekén sokan kapják meg fizetésüket, és sokan ebben az időszakban fizetik be a számláikat is.

„A számláimat nem tudtam befizetni, és nem tudok vonatjegyet sem venni, amire a következő órában pedig pont szükségem lenne” – mondta egy ügyfél. Egy másik hozzátette, hogy a fizetésnapi kellemetlenségek miatt az érintettek kártérítést érdemelnének. „Mindannyiunknak számlákat kell befizetnünk” – mondták.

A bankok reakciói

  • HSBC: „Az online, alkalmazáson keresztül vagy telefonon fizető ügyfelek lassú válaszidőket vagy hibás üzeneteket tapasztalhatnak. Kérjük, ellenőrizzék a címzettet vagy nézzék meg a legutóbbi tranzakciókat az alkalmazásban, mielőtt újra megpróbálnák a fizetést.”
  • Nationwide: „Tisztában vagyunk a fizetési problémákkal, amelyek egyes szolgáltatókat, köztük a Nationwide-ot is érintették, ami miatt néhány ügyfél fizetése késleltetve lett.”
  • Barclays: Az ügyfelek közül jó néhányan itt is panaszkodtak hasonló problémára, amire reagálva a bank elnézést kért.
  • Virgin Money: Közölték, hogy még mindig dolgoznak a probléma megoldásán. „A fizetések most már újra normálisan működnek” – tették hozzá, és elnézést kértek a problémákért.

A fizetési rendszer problémái

A BBC szerint a bankokat a Faster Payments nevű rendszer problémái érintették, amely valós idejű fizetéseket biztosít egyének és vállalkozások között. A Pay UK, amely a rendszert felügyeli, kijelentette: „Tudomásunk van arról, hogy ma néhány Faster Payments fizetés késleltetve lett vagy egyáltalán nem lett feldolgozva. A technikai problémát kijavítottuk, és most már a rendszer újra működik.”

Ez nem az első alkalom, hogy a nagy bankok szolgáltatásai problémákkal szembesültek. Márciusban a Nationwide ügyfelei hasonló problémákat tapasztaltak, míg novemberben az HSBC ügyfeleinek több mint 24 órán át nem működött a szolgáltatás.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után