Szakad a Forint árfolyama: már 480 HUF fölött 1 GBP, az EURÓ pedig átlépte a 400-at 1

Óriási mélyrepülésben a forint árfolyama! A mai napon nem olyan sokkal ezelőtt a forint árfolyama elérte a 484-es szintet is az angol fonttal szemben és a 400-as szintet az euróval szemben.

Szakad a Forint árfolyama: már 480 HUF fölött 1 GBP, az EURÓ pedig átlépte a 400-at 3

Az egész előző hét folyamán jelentősen gyengült a forint a fonttal és az euróval szemben egyaránt, de az egész már akkor megkezdődött, amikor Oroszország most már több, mint 10 napja, megtámadta Ukrajnát. Már akkor elérte a font-forint jegyzés a 440-es szintet, azonban elsőre még visszafordult onnan. Az elmúlt hét folyamán azonban a helyzet egyre rosszabb, a forint árfolyama elképesztő sebességgel romlik tovább.

Persze azt lehetett sejteni, hogy nem nagyon lesznek technikai ellenállások, ha az euró a 372-t a font pedig a 445-öt átüti, azonban a legtöbben arra számítottak, hogy a további gyengülés azért megáll majd a csúcs áttörését követően, azonban nem ez történt.

Az imént a forint árfolyama elérte a 400-as szintet az euróval szemben. A font árfolyama pedig 484 is volt, de jelenleg is 482 körül mozog pedig alig néhány órája még “csak” 471 volt.

Szakad a Forint árfolyama: már 480 HUF fölött 1 GBP, az EURÓ pedig átlépte a 400-at 4

A forint gyengülésének első számú oka a háborús helyzet, a feltörekvő devizák jelentősen gyengülnek: a lengyel zlotyi és a cseh korona is erőteljes gyengülést mutat vele párhuzamosan, de masszívan a forint a leggyorsabb ütemben gyengülő deviza.

Egyelőre képtelenség megmondani, hogy mi állítja majd meg a forint további gyengülését. A háborús helyzet enyhülése jelentős hangulatjavulást eredményezhetne, azonban egyelőre ennek még csak előjelei sem látszanak, sőt a helyzet inkább egyre csak romlik. Oroszország elkötelezettnek tűnik a háború folytatásában, és így a nemzetközi nyomás is egyre növekszik az oroszokon…

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után