Súlyos lövöldözés London belvárosában: egy 7 éves kislány az életéért küzd és 5 másik ember is megsérült 1

Egy hétéves kislány az életéért küzd, és öt másik személy is megsebesült egy „szörnyű” lövöldözésben amely egy temetés helyszínén történt Észak-Londonban.

Súlyos lövöldözés London belvárosában: egy 7 éves kislány az életéért küzd és 5 másik ember is megsérült 3

A fővárosi rendőrség munkatársait szombaton 13:29-kor hívták ki a Phoenix Roadhoz, a Euston állomás közelében található St Aloysius templom előtt történt incidenshez. Amikor a lövöldözés történt odabent épp egy megemlékezést tartottak egy egymás után egy hónapon belül meghalt anyáról és lányáról.

A hatóságok szerint a meglőtt lány állapota életveszélyes, míg egy másik 48 éves nőnek szintén nagyon súlyos sérülései keletkeztek a támadás következtében. Két másik sérült nőt, akik 54 és 41 évesek, szintén kórházba szállítottak a helyszínre érkező mentők, de az ő állapotuk stabil és nem életveszélyes. Egy másik fiatal, 12 éves gyermek is megsérült, de ő csak egy könnyebb lábsérülést szenvedett, ezért nem sokkal később hazaengedték.

Súlyos lövöldözés London belvárosában: egy 7 éves kislány az életéért küzd és 5 másik ember is megsérült 4

Rajtuk kívül egy 21 éves nőt is kórházba szállítottak, és a rendőrség szóvivője azt mondta, hogy az ő állapotáról egyelőre még nem jött hír a kórháztól. A riasztás után mentő és rendőrségi helikoptert is küldtek a lövöldözés helyszínére.

A rendőrök szerint az első vizsgálatok arra utalnak, hogy a lövéseket egy mozgó járműből adták le, amellyel aztán elhajtottak. A környéken továbbra is nagy rendőri jelenlét lesz tapasztalható, amíg a helyszínelés folyik, és a környéket egy időre teljesen lezárták.

Súlyos lövöldözés London belvárosában: egy 7 éves kislány az életéért küzd és 5 másik ember is megsérült 5

A rendőrség tájékoztatása szerint az eset kapcsán letartóztatás még nem történt.

„Bent voltam a templomban. Hallottuk a nagy csattanást, és az emberek többen hirtelen visszaszaladtak a templomba. Bent is tudta mindenki, hogy valami történt odakint. Nagyon megijedt mindenki, az emberek mindenhol próbáltak elbújni a templomban, amíg a rendőrök azt nem mondták, hogy távozhatnak, de néhányan annyira megijedtek, hogy még várniuk kellett egy ideig, hogy összeszedjék a bátorságukat, hogy ki merjenek menni az épületből.” – mesélte az egyik szemtanú.

Súlyos lövöldözés London belvárosában: egy 7 éves kislány az életéért küzd és 5 másik ember is megsérült 6

„Hallottam a lövéseket. Épp az erkélyemen ücsörögtem csendben, amikor hirtelen meghallottam az első hatalmas dörrenést, és egyből tudtam, hogy ez nem normális, és pillanatokon belül mindenki elkezdett sikoltozni és kiabálni.” – mesélte az egyik szomszédos épület egyik lakója.

„Senki sem tudta, hogy bomba vagy egy fegyveres személy. Búvóhelyeket kerestünk. Mindenki a környéken igyekezett elbújni amilyen gyorsan csak tudott. Körülbelül 10 perc volt, mire elő mertem merészkedni. Nagyon ijesztő volt.” – mesélte az egyik személy, aki pont a környéken tartózkodott.

Súlyos lövöldözés London belvárosában: egy 7 éves kislány az életéért küzd és 5 másik ember is megsérült 7

Ed Wells felügyelő arra kért mindenkit, hogy ha bármilyen információval rendelkezik a támadásról vagy a támadókról, azonnal vegye fel a kapcsolatot a rendőrséggel, majd hozzátette: „Bármilyen ehhez hasonló incidens elfogadhatatlan, de amikor több ember, köztük két gyerek is megsérül egy lövöldözésben egy szombat délután közepén, az sokkoló.”

„Biztosíthatom a Camdenben és környékén lakókat, hogy mindent megteszünk, hogy azonosítsuk és bíróság elé állítsuk a felelősöket.” – tette hozzá.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után