Újra érkezik a napsütéses jó idő Nagy-Britanniába 20C fölötti hőmérsékletekkel 1

Az Egyesült Királyságban akár a 22 fokot is elérheti a hőmérséklet ezen a hétvégén, ahogy a nap újra kisüt a tegnapi felhős, hűvösebb idő után.

Újra érkezik a napsütéses jó idő Nagy-Britanniába 20C fölötti hőmérsékletekkel 3

A meteorológiai intézet szerint az időt „meglehetősen melegnek érezhetjük majd” a nap „kissé változékony időjárást hozó kezdete” után, mivel a nap első felében még több helyen előfordulhatnak záporok a többnyire napos idő ellenére.

Lehet, hogy még nem egészen nyárias, meleg idő van, hacsak nem hajlandó egy kis esőt is bevállalni valaki a napozás közben, de az elmúlt 2-3 hónap időjárása után végre úgy tűnik, jó úton haladunk. Szinte egész szombaton „meleg napsütéses idő” lesz az ország legnagyobb részén.

A Met Office szerint „szombat délelőtt délen azért néhol záporok is előfordulhatnak”, de a nap második felében már mindenhol kisüt majd a nap. „Máshol száraz, napos idő lesz, kevés felhővel és alacsony páratartalommal, hogy a napsütés még melegebb érzetet biztosítson”.

Újra érkezik a napsütéses jó idő Nagy-Britanniába 20C fölötti hőmérsékletekkel 4

Az alacsony felhőzet javarészt a nap nagy részében a keleti part felett lesz majd észlelhető. Skócia lakói pedig eleinte „hűvösebb” időre számíthatnak, de az a régió is „gyorsan felmelegszik majd a napsütéstől”.

A vasárnap „szárazabb időjárási körülményeket hoz így az egész hétvége kellemesen meleg lesz az ország nagy részén”. A Met Office arra számít, hogy „néhol azért lesznek majd záporok, de eközben sok napsütéses időszak várható”.

A Devon és Cornwall környéki zivatarok kivételével szombaton napos idő várható az előző hetek időjárásához képest. Még Skócia középső része is 22 fok körüli hőmérsékletre számíthat, hasonlóan a Londonban és környékén várható körülményekhez.

Újra érkezik a napsütéses jó idő Nagy-Britanniába 20C fölötti hőmérsékletekkel 5

Bár vasárnap szárazabb időre számíthatunk, nem lesz olyan meleg országszerte. Dél-Angliában jobban járnak majd az emberek: London környékén 22, Walesben és a déli part mentén 21, Corwnwallban pedig 18 fok lesz a legmagasabb hőmérséklet vasárnap az előrejelzések szerint.

Egészen más lesz az időjárás Skócia távoli északi részén, ott erősebb lesz a felhőzet, és mindössze 13 fok körül alakul a hőmérséklet.

A száraz idő és a melegebb hőmérséklet a jövő hét elején is folytatódik, mielőtt újra visszatérnek a záporok.

Annie Shuttleworth, a Met Office munkatársa így nyilatkozott: „Úgy tűnik, kicsit szárazabb lesz az idő vasárnap és hétfőn, mivel a felettünk elhaladó légtömeg igen lassan mozog.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után