Súlyos buszbaleset Angliában: üzletbe hajtott egy busz Manchester belvárosában, számos sérült van 1

Mentők, tűzoltók és a rendőrök is a helyszínen vannak, miután egy busz nekiütközött egy üzletnek Manchester belvárosában. A Piccadilly Gardensben történt incidens bejelentése után számos egységet küldtek ki a baleset helyszínére. Az északnyugati mentőszolgálat szóvivője megerősítette, hogy „számos áldozat” van.

Súlyos buszbaleset Angliában: üzletbe hajtott egy busz Manchester belvárosában, számos sérült van 3

Arról egyelőre nincsenek pontos információk, hogy halálos áldozata van-e a buszbalesetnek, de többen is súlyosan megsérültek. A Greater Manchester Police (GMP) nemrég kiadott közleményben közölte: „Ma 13 óra körül a rendőrséget egy balesetről értesítették a Piccadilly Gardensben, amely során egy busz egy üzletnek csapódott. A rendőrség a mentőszolgálat és a Greater Manchester Fire and Rescue munkatársai mind a helyszínen vannak.”

„Útlezárások vannak érvényben a környéken, miközben a mentőszolgálat továbbra is a helyszínen van és ellátja a sérülteket, és a GMP súlyos ütközéseket vizsgáló osztályának tisztjei is jelen vannak. Arra kérnénk a lakosság tagjait, hogy lehetőleg kerüljék el a területet, amíg a baleset pontos körülményeinek a kivizsgálása folyik.”

Súlyos buszbaleset Angliában: üzletbe hajtott egy busz Manchester belvárosában, számos sérült van 4

A bámészkodók közül többen is elmesélték a félelmetes eseménysort, amely során ma délután a Piccadilly Gardensben egy busz belecsapódott a City Tower épületében található T4 kávézóba. A döbbent szemtanúk közül többen arról számoltak be, hogy több embert is hordágyon vittek el a mentősök.

A szomszédos török pékség egyik alkalmazottja a Manchester Evening Newsnak ezt mondta: „A kasszánál dolgoztam épp, amikor egyszer csak nagy zajt hallottam. Kimentem, és a busz gyakorlatilag belehajtott a T4-be. Szerintem több ember megsérült, úgy láttam, a bolton kívül, főleg gyalogosok.”

Súlyos buszbaleset Angliában: üzletbe hajtott egy busz Manchester belvárosában, számos sérült van 5

„Szerintem a T4-ben lévő emberek rendben vannak. Három-négy embert láttam, akiket hordágyon cipeltek.” – tette hozzá.

„Az egyik legszörnyűbb jelenet, aminek szemtanúja voltam, és nagyon imádkoztam, hogy mindenki rendben legyen, aki megsérült a Piccadilly Gardens-i incidensben.” – írta közösségi oldalán egy másik személy, aki szemtanúja volt a történteknek.

Az északnyugati mentőszolgálat az Independentnek annyit mondott, hogy „számos sérültet” kórházba szállítottak, bár sérüléseik súlyossága még pontosan nem ismert.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után