5 millió fontot loptak el filmbe illő trükkös megoldással egy szigorúan őrzött raktárból Angliában 1

Álarcos rablók bandája egy igen merész rablást hajtott végre Angliában, amelynek során 5 millió fontot loptak el egy készpénzraktárból.

5 millió fontot loptak el filmbe illő trükkös megoldással egy szigorúan őrzött raktárból Angliában 3

A banda szerdán hajnali 5 órakor hatolt be a berkshire-i Slough Trading Estate egyik fokozottan védett raktárába méghozzá meglehetősen trükkös módon, egy teherautó aljában megkapaszkodva és elbújva. A „speciális ruhákba” öltözött és maszkot viselő banda megfenyegette és kábelkötegelőkkel megkötözte a személyzetet, majd feltörték az ott parkoló járműveket és kipakolták belőlük a több millió font készpénzt.

Ezután sarokcsiszolóval lyukat vájtak a közeli fémkerítésen, és a megszerzett szajréval átmentek a szomszédos telekre, ahol két járműbe pattantak be, és elhajtottak a helyszínről. A Temze-völgyi rendőrség még nem erősítette meg hivatalosan, hogy az elkövetőknél voltak-e fegyverek a rablás során.

5 millió fontot loptak el filmbe illő trükkös megoldással egy szigorúan őrzött raktárból Angliában 4

Kevin Brown nyomozó azt mondta: „Bár megértem, hogy ez riasztó lehet sokak számára, nincs bizonyíték arra vonatkozólag, hogy bárki a környéken lakók közül veszélyben lenne. A súlyos és szervezett bűnözés elleni osztályunk vizsgálatot indított a felelősök felkutatása és bíróság elé állítása érdekében.”

A banda által ellopott pénz, amelyet másnap reggel bankokba és ATM-ekbe kellett volna elszállítani, a legnagyobb értékű készpénzraktár-rablás 2006 óta, amikor egy másik csapat 53 millió fontot vitt el egy Tunbridge Wells-i telephelyről Kentben.

5 millió fontot loptak el filmbe illő trükkös megoldással egy szigorúan őrzött raktárból Angliában 5

A helyszínről készült képeken nyomozók és bűnügyi helyszínelők is láthatók amint dolgoznak a slough-i helyszínen.

A riporterek azt állítják, hogy láttak egy sarokcsiszolót a padlón heverni, és egy teherautót is elvittek a helyszínről, hogy alaposabb vizsgálatoknak vessék alá.

5 millió fontot loptak el filmbe illő trükkös megoldással egy szigorúan őrzött raktárból Angliában 6

A cég egyik szóvivője a Metro-nak adott nyilatkozatában azt mondta: „A legnagyobb aggodalmunk az alkalmazottaink egészsége, és bár egyikük sem szenvedett fizikai sérülést, azon dolgozunk, hogy támogassuk őket. A rendőrséget azonnal értesítettük, és továbbra is segítjük a hatóságokat a nyomozás során.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után