Ha átlagos londoni ember vagy, akkor 283% -os fizetésemelésre lesz szükséged, mielőtt megengedhetsz magadnak egy új otthont. Ez valószínűleg nem fog megtörténni, így legtöbbünk számára szinte lehetetlennek tűnik egy új ingatlan megszerzése.

Valószínűleg a magas ingatlan és bérleti díjak egy Londoninak sem meglepőek, de az új számok így is sokakat sokkolhatnak.

Egy felmérés szerint, a lakosság többségének, 33-ból 16 háztartásnak körülbelül £134,000 –ot kellene keresnie évente, mielőtt jelzáloghitelt tudna felvenni az új otthonára.

Jelenleg a fővárosban az évi átlagkereset körülbelül £35.610, így ez nehéznek bizonyulhat.

Az olyan helyek, mint Kensington, Chelsea és Westminster voltak azok, amelyek a legtöbb előleget igényeltek, ez az összeg meghaladja a £400,000 –ot. Ezen helyeken várhatóan csak £1,000,000 feletti összegért tudunk ingatlant vásárolni.

Házárak, lakás bérleti díjak és átlagkereset London egyes részein:

Bárki, aki szeretné kihasználni az olyan “olcsóbb” területeket, mint a Sutton, a Croydon és a Bexley, még mindig jelentős összeget kellene összeszednie, bár ez kevesebb lenne, mint £100 000.

De lehet, hogy okosabb lenne valahová máshová költözni az Egyesült Királyság területén, a Londoni átlag £585,000 –os ingatlanárak feléért.

Ruth Williamson, a Nemzeti Lakásszövetség egyik igazgatója nem elégedett a lakásárak állandó emelkedésével, amelyet nem segíti az új ingatlanok építésének hiánya.

Azt mondta: “A lakáspiac a lakásárak és az emberek fizetése közötti különbség könyörtelen emelkedését éli meg.  A jelzálog megszerzése egyre inkább elérhetetlen a londoniak számára és a magánszektor bérleti díjai miatt félretenni is egyre nehezebb.

“Ahogy az idei Home Truths jelentése is mutatja, ebben a helyzetben fontosabb, mint valaha, hogy az ágazat képes legyen a valóban megfizethető otthonokat is kínálni. Ha komolyan akarjuk venni a lakhatási válság lezárását, akkor meg kell kezdeni több földterület felszabadítását, hogy gyorsabban tudjunk új otthonokat építeni. ”

James Murray, a londoni lakhatási és lakásépítési helyettes polgármestere hozzátette: “A lakhatási válság ma a legnagyobb kihívás Londonban, és a polgármester minden erejét felhasználja, hogy segítsen megoldani a problémát.”    Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás