Egy Londonból New York-ba tartó repülőjárat pilótája rosszul lett, és a gépnek vissza kellett térnie Heathrow repterére, miután valaki lézerrel villogott a pilótafülkére.

MG_7341

A Virgin Atlantic VS025-ös számú utasszállító repülőgépének elővigyázatossági okokból a felszállást követően azonnal landolnia is kellett London legnagyobb repterén, ugyanis a másodpilóta a lézeres „támadást” követően jelentette, hogy nem érzi jól magát. A rendőrség azt nyilatkozta, hogy próbálják megtalálni, hogy a sugárnyaláb honnan jöhetett.

Kép is készült, hogy milyen egy ilyen lézer „támadás” a pilótafülkéből:

laser

„Az utasaink és a személyzet biztonsága számunkra mindennél fontosabb. Elnézést kérünk a járaton utazóktól. Mindenkinek biztosítunk szállást éjszakára, és intézünk nekik egy másik járatot, amivel a lehető leghamarabb célba érnek. Mindeközben együtt dolgozunk a hatóságokkal, hogy kiderítsük, ki vagy mi világított lézerrel a pilótafülkére.” – nyilatkozta a Virgin légitársaság szóvivője.

A döntést, hogy inkább leteszik a gépet, a pilóták közösen hozták meg, miután a másodpilóta jelezte, hogy nincs túl jól. Az incidens egyébként vasárnap, Valentin napon történt este 9 óra után. A rendőrséghez a bejelentés 9:35-kor futott be.

Nem ez az első ilyen eset, ugyanis bármilyen meglepő, több olyan elvetemült ember is van, akik ezzel szórakoznak. Egy 45 éves férfit például nem olyan rég tartóztattak le hasonló okokból. Ő kent megyében villogott erős zöld lézerrel a pilóták szemébe, így kockáztatva emberek százainak életét.

A mostani eset felelőse egyelőre még nincs meg, de a rendőrség már nyomoz az ügyben. Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára