Romlani fog az alacsony fizetésűek életszínvonala Nagy-Britanniában (friss elemzés) 1

Elég nagy kihívással kell szembenéznie a pénzügyminiszternek, aki egy olyan gazdaságot ígért, amely „mindenki számára működik”. A probléma nagysága már elég szépén látszik, amely nem csak a Brexitnek köszönhető. A legújabb elemzések szerint, az életszínvonalon való megszorítások a jelenlegi kormány ideje alatt rosszabbak is lehetnek, mint amilyenek 2010 és 2015 között voltak.

piggy-bank-money-poverty-uk

A Resolution Foundation jelentése szerint, az alacsonyabb keresetek és a magasabb infláció azt jelenti, hogy a jövedelmek növekedése jelentősen lassul 2015 és 2020 között, mint a pénzügyi krízis évében és az azt követő recesszió időszakában. A jelentésben ezen kívül az is áll, hogy a „foglalkoztatottsági csoda”, amely során a munkanélküliség 5% alá esett, „nem fog megismétlődni”.

A számok megmutatják, milyen nehéz helyzetben találhatja magát a kormány a következő választásig azok után, hogy megígérte, támogatni fogja azokat, akik úgy érzik, hogy „éppen csak boldogulnak”. A Resolution Foundation tanulmánya szerint, a segélyek befagyasztása és a növekedő infláció azt jelentheti, hogy keresők alsó harmadának csökkenni fog a jövedelme. A tanulmány következtetései a Kincstár saját elemzésében is visszaköszönnek, amely szemügyre veszi az augusztusi nyilatkozatban álló adóval, jóléti és közkiadásokkal kapcsolatos ígéretek hatásait.

Az Egyesült Királyság háztartásait érő adó, jóléti és közkiadások változásainak hatása 2019-2020-ra

_92635182_autumn_impact_chart_624-4

A táblázat azt mutatja, hogy kilátások szerint, a keresők alsó 30%-a rosszabb helyzetbe fog kerülni. eeMég a keresők felső 10%-át is jelentős csapás éri majd, míg a közepes keresetűek egy picivel jobb helyzetben lesznek 2020-ra.

A Resolution Foundation tegnap előtt közzétett jelentése a következőket mondja: „A gyenge kilátások a reál átlagjövedelem tekintetében, amely az OBR (Office for Budget Responsibility) előrejelzései által 830 fonttal alacsonyabbak lesznek 2020-ban a korábban vártaknál, azt jelenti, hogy a 2010-től 2020-ig terjedő évtized lesz a leggyengébb évtized a bérnövekedés szempontjából az 1900-as évek óta.”

„A heti reálkeresetek az előrejelzések szerint, mindössze 1.6%-al fognak nőni az adott évtized alatt, összehasonlítva a  2000-es években mért 12.7%-al, és a 20%-al, amit minden második évtizedben mértek az 1920-as évek óta.”

A Hammondhoz közel álló források szerint, a pénzügyminiszter tisztában van a nehéz gazdasági helyzettel, amellyel szembenéz, és azt mondták, hogy ezért tette elsődlegessé az Egyesült Királyság termelékenységének a növelését. Ha a szakismeretbe és az infrastruktúrába helyezett befektetéseken keresztül meg tudja teremteni a feltételeket, amelyek lehetővé teszik, hogy a gazdaság jobban teljesítsen, akkor az OBR előrejelzései eléggé borúsnak bizonyulhatnak.

A gyenge termelékenységi növekedés már jóval az Európai Unióból való kilépés megszavazása előtt is fő probléma volt. Azonban, bár a kormány tegnap előtt bejelentette a megemelt kiadásokat, az általa ajánlott összes pénz kisöprésre kerülhet az országból, ha a magánszektor beruházásai csökkennek a Brexit döntést követő bizonytalanság miatt.   Forrás: bbc.co.uk Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után