Rengeteg újabb ember fog rövidesen támogatások igénylésére kényszerülni Nagy-Britanniában 1

A közgazdászok arra figyelmeztettek, hogy a recesszió hatásai miatt a következő években több millió újabb ember kényszerül majd segélyek és támogatások igénylésére a szigetországban.

Rengeteg újabb ember fog rövidesen támogatások igénylésére kényszerülni Nagy-Britanniában 3

Az előrejelzések szerint 2026-ra további egymillió embernek lesz szüksége egészségügyi és rokkantsági ellátásra, miközben a legszegényebb háztartások ötödét alkotó, ellátásra nem jogosult 2,3 millió család óriási nehézségekkel szembesül majd, ha a Jeremy Hunt költségvetésében felvázolt kiegészítő támogatásokhoz nem juthatnak hozzá. A Joseph Rowntree Alapítvány azt mondta, hogy az önkormányzati adó, az élelem és a lakbér megfizetése sokak számára leküzdhetetlenné válik akár már ezen a télen és aztán a továbbiakban, és hozzátették, hogy a kormánynak „biztosítania kell, hogy ezen a télen segítséget tudjon nyújtani mindenkinek, akinek szüksége van rá”.

A Költségvetési Felelősségi Hivatal (OBR) előrejelzése szerint 2026-ban 13,4 százalékkal lesznek magasabbak az egészségügyi és rokkantsági kiadások, ami 7,5 milliárd fontba fog kerülni a kormánynak. Az OBR szerint a megnövekedett és hosszabb ideig tartó támogatás igénylések oka a mentális egészségügyi problémák és a hosszú Covid.

Tom Waters, az Institute for Fiscal Studies vezető közgazdásza szerint ez az emelkedő tendencia veszélyes nyomás alá helyezi az államháztartást. Waters hozzátette, hogy a koalíciós kormány 2010-től egy olyan reformmal próbálta megoldani a problémát, amely a rokkantsági ellátásokat pótlékkal váltotta fel, hogy 20 százalékot lefaragjon a kiadásokból, de a terv visszafelé sült el, ami a kiadások növekedését okozta. „Úgy tűnik, ezúttal a kormány úgy döntött, hogy nem tesz semmit, csak hagyja, hogy a kiadások felfelé emelkedjenek, ahelyett, hogy megpróbálnák kordában tartani.”

A brit munkaerőpiacot is súlyosan érintette a Covid-19, a munkavállalók száma 2022 szeptemberében még mindig 396 000-rel elmaradt 2020 februárjához képest, főként az idősebb munkavállalók miatt, akik sokan a korai nyugdíjazás mellett döntöttek, és ebben a csoportban nőtt a rossz egészségi állapot aránya is.

A Resolution Foundation arra figyelmeztetett, hogy az átlagos reáljövedelem 7 százalékos visszaesése a következő 2 évben és a jelenlegi recesszió miatt rengeteg közepes jövedelmű háztartás válhat újonnan jogosulttá támogatásra.

Rebecca McDonald, a Joseph Rowntree Alapítvány vezető közgazdásza azt mondta, bár a kormány egyszeri megélhetési költség támogatást biztosít a legszegényebbek egy részének, de azok, akik épp nem felelnek meg a feltételeknek, azok fognak a legrosszabbul járni.

„Az idei tél és az utána lévő időszak ijesztő akadálypálya lesz rengeteg ember számára, hogy egyáltalán a legfontosabb dolgokat ki tudják-e majd fizetni. Az önkormányzati adó, az élelmiszerek és a bérleti díjak emelkedése a lakosság egy jelentős része számára leküzdhetetlenné válhat.”

A The Trussell Trust élelmiszerbank jótékonysági szervezet közölte, hogy a következő hat hónapban átlagosan napi plusz 7000 csomagot lesz kénytelen kiosztani, mivel az ország fájdalmas recessziót él át, ami a gazdaság 1,4 százalékos csökkenését eredményezi.

Emma Revie, a Trussell Trust vezérigazgatója a következőket mondta: „A növekvő költségek miatt az eddig nyújtott támogatás ellenére emberek ezrei kénytelenek lesznek nélkülözni alapvető fontosságú dolgokat élelmiszereket. Mivel az élelmiszerbankok már így is 110%-on pörögnek, az Egyesült Királyság kormányának sürgősen mérlegelnie kell, hogyan lehetne áthidalni a több hónapos szakadékot a novemberi megélhetési költség támogatás kifizetése és a segélyek áprilisi emelése között.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után