Rendszeresen és brutálisan verte, és rettegésben tartotta a pasiját egy fiatal csaj Angliában 1

A rendőrség nyilvánosságra hozta a felvételeket, hogy milyen állapotban találtak rá arra a férfira, akit a barátnője hónapokon keresztül terrorizált, rettegésben tartott és rendszeresen brutálisan vert egy angliai városban, Londontól nem messze.

Az elbeszélések és tanúvallomások alapján ugyanis Jordan Worth a mintapéldánya volt az agresszív, irányítási mániás embertípusnak. Az áldozatot, Alex Skeel-t kitiltotta az ágyból, sokszor nem engedte, hogy egyen, megmondta, hogy milyen ruhákat viselhet, eltiltotta a barátaitól és a Facebook profilja fölött is átvette az irányítást.

Rendszeresen és brutálisan verte, és rettegésben tartotta a pasiját egy fiatal csaj Angliában 3

Természetesen ez mind semmi a fizikai bántalmazások sorához képest. A hír rengeteg embert megdöbbentett, már csak azért is, mert igen ritka, hogy egy kapcsolatban a női fél az, akiről kiderül, hogy bántalmazza a párját, ráadásul rendszeresen igen brutális módszerekkel. Amikor a rendőrség rátalált, késszúrások is voltak a testén, de ha ez nem lenne elég, forró vízzel le is volt forrázva, ami több helyen másod és harmadfokú égési sérüléseket eredményezett.

Rendszeresen és brutálisan verte, és rettegésben tartotta a pasiját egy fiatal csaj Angliában 4

A lányt a tetteiért nem olyan régen csukták le, azonban a rendőrség csak most hozta nyilvánosságra a képeket, és a többi részletet az üggyel kapcsolatban. Jordan volt az első nő Nagy-Britanniában, akit az ilyen jellegű erőszakos viselkedése és a durva kontroll mániás magatartása miatt ítélt börtönbüntetésre a bíróság.

A 23 éves Alex ellen elkövetett bűncselekményt a helyi rendőrség úgy írta le, mint az egyik legdurvább példája a családon belüli erőszaknak, amivel ők eddig találkoztak. A pár egyébként Londontól északra, Bedford nevű város mellett Stewartby területén lakott.

A srác elmesélte, hogy a lánnyal még akkor ismerkedtek meg, amikor gimnazisták voltak, mindössze 16 esztendősen. Alex családja és barátai is meséltek arról a BBC-nek, hogy végig nézték, ahogy a lány teljesen rátelepszik a srácra és elveszi tőlük. Elmondásuk szerint nem tudtak mit tenni ellene, de fogalmuk sem volt róla hogy a háttérben milyen brutális dolgok folynak.

Rendszeresen és brutálisan verte, és rettegésben tartotta a pasiját egy fiatal csaj Angliában 5

Amikor az orvosok megvizsgálták Alexet, miután a rendőrség letartóztatta Jordant, számos maradandó fizikai sérülést fedeztek fel a testén, és rettenetesen látszott a fiún, hogy az elmúlt hónapok eseményei lelkileg is a végletekig kimerítették. Elmondásuk alapján, ha ilyen ütemben durvultak volna tovább a dolgok, lehet, hogy Alexnek már csak hetei, vagy napjai lettek volna hátra. Ilyen súlyos eseteknél ugyanis az sem ritka, hogy az áldozat nem lát más kiutat, mint hogy önkezével vessen véget az életének.

Rendszeresen és brutálisan verte, és rettegésben tartotta a pasiját egy fiatal csaj Angliában 6

„Úgy hiszem, hogy az egyik oka, hogy túléltem ezt az egészet, az az, hogy elmesélhessem a történetem, és segíthessek másokon, akik hasonló helyzetben vannak. Azért akartam, hogy nyilvánosságra hozzák a történetem, hogy mindenki tudjon róla, hogy a családon belüli erőszak nem csak nőkkel, vagy gyerekekkel, hanem férfiakkal is megtörténhet. Hálás vagyok a BBC-nek, hogy segít abban, hogy minél több családhoz eljusson a történetem. Nem magam miatt csinálom, hanem azt akarom, hogy ami velem történt, senki mással ne forduljon elő.” – mesélte Alex az egyik interjú során.

Rendszeresen és brutálisan verte, és rettegésben tartotta a pasiját egy fiatal csaj Angliában 7

A szomszédok elmondása szerint sokszor hallották őket veszekedni, kiabálni, és csörömpölést is rendszeresen lehet hallani, vagy azt amint dolgokat a falhoz vagdosnak. Volt olyan szomszéd is aki hallotta, amint a srác kiabál, hogy „szállj le rólam, ez fáj”, és többen látták a fiút monoklival, vagy hogy épp sántított, vagy fel volt kötve a keze. A rendőrséget is végül a szomszédok riasztották, amikor egyik reggel a kiabálás a szokásnál is durvább volt.

Rendszeresen és brutálisan verte, és rettegésben tartotta a pasiját egy fiatal csaj Angliában 8

A bírósági tárgyalások során elhangzottak alapján a lánynak is két oldala volt. Szerető családban nevelkedett, akik támogatták élete során, és az iskolában is kiválóan teljesített. Tornász volt és edzőként is dolgozott. A lány még önkénteskedett is magukra hagyott háziállatok megmentéséért. Otthonukban azonban egy egész más oldaláról mutatkozott meg. Jordan hét és fél év börtönt kapott, miután többek közt súlyos testi sértés vádjában is beismerte bűnösségét.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után