A rendőrség közölte, hogy nyomozást folytat az előrehozott választások során a konzervatívok által működtetett dél-walesi call centerek ügyében visszaélés gyanújával.

A nyomozásról szóló hivatalos értesítést a South Wales Rendőrség Wayne David képviselőnek juttatta el, aki a kerület munkáspárti parlamenti képviselője. A Channel 4-hoz eljutott anyag szerint a konzervatívok megsérthették az adatvédelemre vonatkozó törvényeket és a választási törvényeket is azzal, hogy a Blue Telecoms által közvetlenül keresték fel a szavazókat a kétségesebb helyek kerületeiben.

A párt tagadja, hogy megszegett volna bármilyen törvényt azzal, hogy a telekommunikációs vállalat szolgáltatásait használta – ők szerintük teljesen legális piackutatásra és direkt marketingre lettek felbérelve.

A David képviselőnek címzett levélben a rendőrség megerősítette, hogy a gazdasági bűnügyekkel foglalkozó egységük nyomoz az ügyben. Azt is hozzátették, hogy nincs kijelölt határideje egyelőre a nyomozásnak, mivel „az ügy fontossága miatt a South Wales rendőrség még nem akar specifikus ígéretekbe bocsátkozni”.

„Biztosíthatunk mindenkit, hogy a nyomozásban részt vevő kollégáknak megvan a kellő speciális szaktudása és szakértelme az ilyen gazdasági jellegű csalási ügyekhez, amelyek felgöngyölítése gyakran nagy kihívást jelent” – olvasható a levélben. Azt is kijelentették, hogy azt vizsgálják, a konzervatív párt valóban megsértette-e a 2003-as választási törvények 21-es számú szabályrendszerét.

„Nagy öröm számomra, hogy az illetékes hatóságok ilyen nagy alapossággal vizsgálják meg az ügyet” – mondta David képviselő. „Ha a konzervatív párt és a Blue Telecoms közös ügyködése valóban megsértette a törvényeket a választások alatt, az nagyon komoly dolog lenne, és nem engedhetjük meg magunknak, hogy a szavazók elveszítsék a hitüket a választási rendszerünkben. Ez a demokráciánk alapja.”

A South Wales rendőrség egyelőre annyit tett hozzá, hogy még vizsgálják a Blue Telecoms kapcsán szerzett információkat. De sem ők, sem a konzervatív párt nem kívánt egyelőre nyilatkozni az ügyben.    Forrás Hirdetőknek: info@hunliaonline.com