8 ember meghalt és 4 megsebesült, miután hatalmas baleset történt az M1-es autópályán, amikor két teherautó és egy kisbusz ütközött össze.

Két férfit már le is tartóztattak halált okozó gondatlan vezetés vádjával, miután szombaton korán reggel baleset történt Newport Pagnellnél Buckinghamshire megyében. A két férfi jelenleg is előzetesben van. Összesen hat férfi és két nő vesztette életét a szerencsétlenségben, mindegyikünk a kisbuszban utazott. Ezen kívül egy férfit, egy nőt és egy öt éves kislányt súlyos sérülésekkel szállítottak korházba.

A kisbusz valószínűleg Nottinghamből ment ugyanabba az irányba, mint a két teherautó, amikor a baleset történt hajnal 3 után nem sokkal. Azóta több szemtanú is megszólalt, akik traumatikus állapotba kerültek a teljesen kilapított kisbusz látványától. Az egyik például elmesélte, hogyan próbált megnyugtatni egy buszban rekedt kislány, azt mondta, odaadta neki a kabátját, és igyekezetett melegen tartani.

„Fogtam a kezeit, mivel be volt szorulva a kisbusz maradványaiba, körülbelül egy órán keresztül, amíg megérkezett a segítség. Utána kaptam a mentősöktől egy takarót, azzal mentem haza, mert a kabátomat a kislánynál hagytam, hogy ne fázzon. Mind a mentősök, mind a tűzoltók nagyon jó munkát végeztek.”

„Borzasztó volt látni a helyszínt, mindkét kamion nagyon összetört, és látszott hogy az egyik alá teljesen begyűrődött egy másik jármű is. Teljesen össze volt roncsolódva. Az a kisbusz már gyakorlatilag lapos volt” – mondta egy másik szemtanú. „Nagyon sajnáltam mindenkit, aki érintett volt ebben a borzasztó karambolban.”

Azt már tudni lehet, hogy egy 31 éves és egy 53 éves férfit tartóztattak le halált okozó gondatlanság vádjával. A fiatalabbat emellett azzal is gyanúsítják, hogy ittasan vezetett. Ráadásul a baleset a Bank Holiday hétvégéjén történt, amikor 4 millió angol indult útnak, hogy a hétvégén kiruccanjon valahová, így amúgy is káosz volt az utakon. Különösen sokan szálltak autóba, mivel több vasúti útvonalat felújítanak. A baleset környékén a sofőrök arról panaszkodtak, hogy több, mint két órás dugóba keveredtek.

„Őszinte részvétünk az áldozatok családjainak, és mindenkinek, aki valamely módon érintett a balesetben, jelenleg is azon dolgozunk, hogy a lehető leghamarabb megoldjuk a helyzetet. Kérünk bárkit, aki látta a balesetet, jelentkezzen a rendőrségen, hogy minél több információ birtokába kerülhessünk.”   Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com