Rémálom utazás a Wizz Air Anglia és Magyarország közt közlekedő járatán – „több mint 10 óra késés, elterelés, majd a gép felszállt nélkülünk” 1

Egy birminghami házaspár rémálomszerű utazásokat élt át a Wizz Airrel saját elmondásuk szerint, amikor Magyarországra utaztak, ami elrontotta a miniszünetüket. Ehhez többek közt a járatok összesen 10 órás késése is hozzájárult. Az erdingtoni származású Jade Hill és barátja a hónap elején Budapestre utazott a Birmingham International reptérről.

Rémálom utazás a Wizz Air Anglia és Magyarország közt közlekedő járatán – „több mint 10 óra késés, elterelés, majd a gép felszállt nélkülünk” 3

A pár azonban azt tapasztalta, hogy a Wizz Air szeptember 12-én 21:25-kor induló budapesti járata három órát késett egy hiba és a Lutonba való elterelés miatt. Visszaútjuk pedig a lutoni repülőtéren ért véget, miután szeptember 16-án a visszaút során a gép elcsapott egy madarat.

Miután megérkeztek Lutonba, az utasokat arra kérték, hogy szálljanak le, és várják meg, amíg az autóbuszuk megérkezik és elviszi őket az eredeti célállomásra. Ám ezek után döbbenten nézték végig, hogy ugyanaz a gép ismét felszáll és tovább repül Birminghambe. Miután a gép landolt öt órába telt, mire a buszok végül a kora reggeli órákban megérkeztek a birminghami repülőtérre.

Jade a BirminghamLive-nak elmondta, hogy körülbelül 200 utast érintett a visszaút során átélt káosz, és nem kínáltak fel nekik ételt vagy italt, miközben az autóbuszokra vártak – ráadásul tartottak tőle, hogy nem érnek haza, mivel csak három 49 személyes buszt rendeltek. Elmondta azt is, hogy „szörnyű” a Wizz Air utasok irányába tanúsított bánásmódja és a „gondosság hiánya”, különösen, hogy látta, hogy a gép nélküle repül tovább Birminghambe.

„Szeptember 12-én, kedden Budapestre utaztunk, és a járatunk három órát késett. Amikor megérkezett, nem voltak rajta utasok, és közölték velünk, hogy műszaki hibája van, amit „csak Lutonban lehet megjavítani”.

„Az út így három órás késéssel kezdődött, és nem mondták el nekünk, hogy miért, amíg fel nem szálltunk. Aztán a visszaúton még ennél is rosszabbul jártunk.”

Jade elmondta, hogy a visszafelé úton az utasoknak azt mondták, hogy felszálláskor a gép egy madárral ütközött, de csak a felszállás után egy órával értesítették őket. Azt mondták nekik, hogy a motorba berepülő madár „műszaki hibát okozott, de komoly kárt nem”.

Így a gépnek Lutonban kellett leszállnia „biztonsági okokból, mivel Birminghamben nem volt megoldható a megfelelő karbantartási munkák elvégzése”, de azt mondták, ha kész, a gép indul tovább. Este 21 órakor landolt a gép, de fél óra várakozás után néhány utas kérte, hogy had szálljon le.

Jade így folytatta: „A kapitány ezek után azt mondta az utasoknak, hogy túl sokan akarnak leszállni, így mindannyiuknak muszáj volt leszállni a gépről 21.30-kor. Aztán egy légiutas-kísérő azt is közölte, hogy a műszaki hibát nem lehet kijavítani, mert az komolyabb mint gondolták, és nem biztonságos így Birminghambe repülni.”

„Miután leszálltunk a gépről és átmentünk a vámon – azt mondták nekünk, hogy buszokat hívtak de Birminghamből jönnek, és órákig tart mire ideérnek. Várakozás közben nem kínáltak semmivel.”

„Aztán a Wizz Air járat, amelyről leszállítottak, 22.43-kor tovább indult Birminghambe, és 23 óra után meg is érkezett. Mi meg végül busszal hajnali 4-kor érkeztünk meg Birminghambe.”

„Panaszt tettem, és írtam az esetről a TripAdvisorra és a Trust Pilotra. A barátom nagyon mérges volt. Én rosszul vagyok a buszon, és rendszeresen hányok. Szóval a páromnak végig vigyáznia kellett rám a visszaúton.

„Egyszerűen nem értem, hogy engedhetik meg maguknak, hogy ilyen gyalázatosan bánnak az utasaikkal. 200 főre képesek voltak három darab 49 fős buszt rendelni. Ez is egy elég jó kis pánikot keltett. Budapest legalább csodálatos volt. Bárkinek aki még nem volt, ajánlom, hogy menjen el oda. De ne repüljön a Wizz Airrel.”

A Wizz Air elmondása szerint az első járat azért késett, mert műszaki hiba miatt Lutonba kellett mennie Birmingham előtt. Üres volt a gép, mivel a javítás tovább tartott, mint gondolták. Míg a visszaúton a madárral való ütközés miatt a járatot elterelték, és Lutonban a gépet ellenőrizni kellett.

„Biztonsági okokból”, mivel néhány utas le akart szállni, az összes utast kénytelenek voltak leszállítani. A cég kártérítést ajánl fel a szeptember 12-i járat utasainak, mivel műszaki probléma okozta a késést. A második járat esetében azonban – amelynél a madár okozta „rendhagyó körülmények” miatt volt a késés – nem lehet kártérítést kérni.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után