Rekordmagasra, évi több, mint 4200 fontra emelték energia árplafont Nagy-Britanniában 1

Az energiaárak felső határa rekordszintre emelkedett, megemelve ezzel azt a költséget, amelyet a kormány az energiaszámlák támogatásáért fizet. Az Ofgem januártól egységenként 67 pennyre emelte a villamos energia és 17 pennyre a gáz árplafonját.

Rekordmagasra, évi több, mint 4200 fontra emelték energia árplafont Nagy-Britanniában 3

A döntés (egyelőre) nem befolyásolja a háztartások energiáért fizetett összegét, mert a kormány korábbi bejelentése szerint áprilisig az áram 34 pennybe, a gáz pedig 10,3 pennybe kerül. A kormány támogatása nélkül egy átlagos háztartás Nagy-Britanniában körülbelül 4279 GBP-t fizetne az energiáért az új felső határ értelmében. A támogatás azonban jelenleg biztosítja, hogy az átlagos háztartások évente csak 2500 fontot fizessenek ehelyett.

Az energiáért egységenként kell fizetni, így aki többet használ, az többet fizet. Az Auxilione energiatanácsadó szakértői úgy becsülik, hogy az új felső határ azt jelenti, hogy körülbelül 15,1 milliárd font pluszba fog kerülni a kormánynak a háztartások számláinak támogatása január és március között.

Az elkövetkező hónapokban a gázárak emelkedése az állami költségvetésre nehezedő hatalmas terheket még tovább fogja növelni. A múlt héten a Költségvetési Felelősségi Hivatal (OBR) úgy becsülte, hogy további 6,5 milliárd fontjába kerülhet az adófizetőknek az, hogy csődbe ment Bulb Energy, amely durván egy éve omlott össze.

A brit kormány részéről a lakosságnak nyújtott támogatás áprilistól kevésbé lesz bőkezű, onnantól kezdve ugyanis az átlagos háztartások éves energiaszámlája 3000 fontra fog majd emelkedni. Ez a szám az átlagos energiamennyiséget használó háztartásokra vonatkozik. A többet használó háztartások többet, a kevesebbet használók pedig kevesebbet fognak fizetni ennél.

“A mai bejelentés következtében a fogyasztók nem kell, hogy azonnali lépéseket tegyenek.” – mondta csütörtökön az Ofgem szóvivője.

Rocio Concha, a Which? politikai és érdekképviseleti igazgatója a következőket mondta: „Az a hír, hogy az energiaárak felső határa januártól eléri a 4279 GBP-t, rendkívül aggasztó lesz a fogyasztók számára, de ne feledjék, hogy számláikat a kormány egyelőre megvédi az áremeléstől az energiaárgarancia program keretein belül.”

“A Which? aggodalmát fejezi ki amiatt is, hogy a hagyományos előrefizető mérőórákon levő vásárlók százezrei még nem igényelték a rendelkezésre álló állami támogatást. Az energiacégeknek és a kormánynak azon kell dolgoznia, hogy megértsék, miért nem váltottak még be olyan sok energiaszámlát támogató utalványt, és biztosítaniuk kell, hogy az ilyen feltöltős fogyasztásmérőket használó ügyfelek – akik nagyobb valószínűséggel sérülékenyek és alacsonyabb jövedelműek – hozzáférhessenek ehhez a létfontosságú támogatáshoz.”

Mindeközben millióknak kezdték el kiutalni a télre igényelhető támogatásokat Nagy-Britanniában, illetve a kormány azt is bejelentette, hogy milyen támogatások lesznek majd elérhetők a lakosság számára a későbbiekben. Emellett egy hivatalos útmutatást is közzétettek, amellyel többszáz fontot tudunk a tél folyamán megspórolni még a támogatásokon felül.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után