Megdöbbentő és szívszorító hírek derültek ki a királynő utolsó hónapjairól, amikor már fájdalmas csontrákban is szenvedett 1

A királynő fájdalmas rákkal küzdött élete utolsó évében – állítja Fülöp herceg egyik barátja egy új könyvében. Gyles Brandreth Erzsébet: Egy intim portré című könyvében többek közt a néhai uralkodó „sztoicizmusára” világított rá.

Megdöbbentő és szívszorító hírek derültek ki a királynő utolsó hónapjairól, amikor már fájdalmas csontrákban is szenvedett 3

Azt állította, hogy utolsó évei során a néhai királynő csontvelőrákban szenvedett. A királynő halotti anyakönyvi kivonatában ugyanakkor az állt, hogy „időskori végelgyengülésben” halt meg. Azt is megerősítette, hogy utolsó pillanataiban csak a lánya volt ott Őfelsége halálos ágya mellett.

A National Records of Scotland által kiadott halotti anyakönyvi kivonat szerint a királynő szeptember 8-án, csütörtökön délután 3 óra 10 perckor halt meg.

A Mailonline hírportál értesülése szerint Brandreth úr a következőket írta: „Hallottam, hogy a királynőnek a mielóma egy formája – csontvelőrák – volt, ami megmagyarázza a gyakori fáradtságát és fogyását az utolsó időszakban, valamint azokat a „mobilitási problémákat”, amelyekről az elmúlt évben gyakran beszéltek.”

A mielóma leggyakoribb tünete a csontfájdalom, különösen a medence és a hát alsó részén, a myeloma multiplex pedig egy olyan betegség, amely gyakran érinti az időseket.

Megdöbbentő és szívszorító hírek derültek ki a királynő utolsó hónapjairól, amikor már fájdalmas csontrákban is szenvedett 4

„Jelenleg nincs ismert gyógymód rá, de a kezelés – beleértve az immunrendszer szabályozását segítő gyógyszereket és a csontok gyengülését megakadályozó gyógyszereket – csökkentheti a tünetek súlyosságát, és hónapokkal, illetve két-három évvel meghosszabbíthatja a beteg életét.”

Az uralkodói életrajz, amely a Daily Mailben jelent meg, arra is kitér, hogy a királynő hogyan kényszerült rá, hogy menjen tovább előre szeretett férje halála után. Az életrajz részletezi a királynő „elhatározását” is annak kapcsán, hogy mindenképp Fülöp herceggel legyen, amikor meghal. Azt állította, hogy „alig hagyta magára” élete utolsó heteiben.

Aztán az „intenzív személyes gyász” időszaka következett, de a királynő állítólag hatalmas vigaszt talált szeretteiben, és úgy gondolta, hogy „keresztényi kötelessége” tovább folytatni.

„Az élet megy tovább! Muszáj neki!” – mondta.

Állítólag csupán egy valami volt alkalmas arra, hogy némi fényt hozzon II. Erzsébet életébe: A becsület védelmében című brit krimisorozat. Bár a könyvben azt írják, hogy a királynő nem mindig tudta követni a cselekményt, mégis örömmel töltötte el, ha nézhette. “A férjem egész biztosan ellenezte volna.” – mondta a királynő számos alkalommal.

A DailyMail cikkéből az is kiderül, hogy a királynő használta a modern technológia vívmányait is: gyakorta kommunikált az okostelefonján keresztül sms-ben a szeretteivel, viszont közösségi média-oldalakat és különféle applikációkat nem szívesen használt.

Állítólag annyiban ragaszkodott csak a hagyományokhoz, hogy a fiatal hercegek és hercegnők soha nem vihették az étkezőasztalhoz az okostelefonjukat.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után