Több, mint 400 GBP-t megspórolhatunk idén télen az energiaszámláinkból - ez emberek és háztartások millióinak lehet hasznos 1

A miniszterek végre hivatalos útmutatást adnak a háztartásoknak az energiafelhasználás és a számlák csökkentésének legjobb módszereiről ezen a télen. A kormány készen állt arra, hogy megnyomja a gombot a 15 millió GBP-s kampány elindítását illetően, amelyet az akkori üzleti miniszter, Jacob Rees-Mogg írt alá, de ezt Liz Truss blokkolta azt, mert attól tartott, hogy „dajkáskodásnak” fogják tekinteni.

Több, mint 400 GBP-t megspórolhatunk idén télen az energiaszámláinkból - ez emberek és háztartások millióinak lehet hasznos 3

Eközben az európai kormányok kampánysorozatot indítottak, amelyben a lakosságot szólítják fel az otthoni termosztátok lejjebb tekerésére, a középületek világításának lekapcsolására és hasonló egyszerű megoldásokra. John Musk, az RBC befektetési bank elemzője a következőket nyilatkozta: „Már kicsit késő van ahhoz, hogy az Egyesült Királyság kormánya végre felismerje, hogy az energiaválság kezelésének legolcsóbb módja az energiafelhasználás csökkentése.”

Nem világos, hogy egy reklámügynökséget bíznak-e meg a kampány kidolgozásával, de a kormányzati pályázatokat figyelő Tusell adatai szerint májusban 30 millió font értékű pályázatot írt ki az üzleti osztály vélhetően erre a célra. A szakértők nyolc változtatást azonosítottak, amellyel akár évi 420 fontot takaríthatnak meg a háztartások a kényelem elvesztése nélkül – írja a Times. Íme néhány javasolt intézkedés, és a becsült éves megtakarítás a miniszterek szerint amennyit azokkal el lehet érni.

Csökkentse a bojler hőmérsékletét: kb. £80

Körülbelül 23 millió ház fűtését és melegvizét gázos bojler biztosítja. A benne levő víz hőmérsékletének csökkentése, amelyen a vizet a kazánból a radiátorokba tolja, nem csökkenti a csapokból származó meleg víz hőmérsékletét, de pénzt takaríthatunk meg vele. A kombi kazánok többsége 70 és 80 C közé van beállítva, de a leghatékonyabban 60 C körül működnek.

A fűtés kikapcsolása, ha elmegyünk: kb. 105 GBP

A fogyasztás és a számlák csökkentésének kézenfekvő módja annak biztosítása, hogy ne fűtsük a házat, amikor senki nincs otthon, ha a fűtés kikapcsolását az indulási rutin részévé tesszük, azzal is pénzt spórolhatunk nem is keveset.

A radiátorok kikapcsolása az üres helyiségekben: kb. 105 GBP

A nem használt vagy keveset használt helyiségekben a radiátorok kikapcsolása jelentős megtakarítást eredményezhet. Ez nyilvánvalóbb előny azoknak, akik nagy házzal vagy olyan hálószobával rendelkeznek, amelyeket nem használnak minden nap.

Elektromos készülékek: 55 GBP

Ez a becsült éves megtakarítás egy sor apró intézkedésből, például az elektromos eszközök kikapcsolásából áll, a készenléti üzemmódban tartása helyett. A Times jelentése nem részletezi a többi intézkedést, de ezek magukban foglalhatják a lámpák lekapcsolását és a szárítógép használatának elkerülését a szárítóállványok javára. Az Energy Saving Trust becslése szerint ez a két intézkedés egyenként akár 25 – 70 fontot takaríthat meg évente.

Zuhanyzás fürdés helyett: £15-£20

A kormány elemzése szerint a gyakran fürdőzők 15 fontot takaríthatnak meg, ha hetente egyszer zuhanyozásra cserélnek egyet. Az EST tanácsa szerint, ha hetente csak egy fürdést cserélünk négyperces zuhanyozásra, évi 20 fontot takaríthatunk meg a számlákon.

További javaslatok

1 fok eltérés

Otthonuk hőmérsékletét 21-ről 20 °C-ra csökkenthetjük. Ezzel a kisebb csökkenéssel is közel 10%-ot takaríthatunk meg fűtésszámlánkból. Teljesen biztonságos, ha a termosztátot vagy a radiátorokat 1°C-kal lejjebb tekerjük – az Egészségügyi Világszervezet szerint még a 18°C is, az egészséges felnőttek számára teljesen biztonságos hőmérséklet.

TV

Az Egyesült Királyság háztartásai átlagosan napi négy órát használnak televíziót. Az emberek pénzt takaríthatnak meg az alacsony energiafogyasztású beállítás bekapcsolásával.

Fürdővíz

Ha fürdesz, de a víz túl forró ahhoz, hogy belemenj, pénzmegtakarításért ne úgy hűtsd le,hogy megnyitod a hideg csapot. A víz természetes lehűlésének megvárása segít csökkenteni az energiafogyasztást. Sőt, ha már kimásztál a kádból, nem kell egyből leereszteni a vizet. Ha még mindig meleg, akkor ez a hő szétterjed az otthonunkban, ezzel is fűtve azt.

Az EST becslése szerint egy programozható, szobatermosztát és termosztatikus radiátorszelepek használatával évi 180 fontot takaríthatunk meg. Körülbelül 580 fontba kerül a teljes szerkezet telepítése, és ez a befektetés kb. négy év alatt térül meg.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után