Rejtett mini kamerákat találtak több bankautomatán London belvárosában 1

A pénzkiadó automatákba fúrt apró lyukakba rejtett kamerák a csalók legújabb módszerei arra, hogy megtudják a gyanútlan londoniak bankkártya-adatait.

pin-prick-8

Az apró kamerákat a rendőrség fedte fel a belváros 4 automatájánál is, a legutóbbit múlt héten. A készüléket többek között a készpénzkiadó-nyílás burkolata alá rejtették el azzal a céllal, hogy fel tudják venni, amikor az emberek beütik a PIN-kódjukat. A négy kamerából kettőt a St. Paul templomkertjében fedeztek fel egymást követő hetekben, február 18-án és március 7-én.

Március 2-án pedig egy újabb kis szerkezetet fedezett fel valaki a Fetter Lane-nél, amikor a bankkártyáját igyekezett kiszedni a gépből. Egy másik kamerát is egy civil távolított el a Smithfield utca közelében lévő automatából március 8-án.

A rendőrség most figyelmeztet mindenkit, hogy legyen nagyon körültekintő, amikor pénzt vesz ki, és mindig takarja el a billentyűket, amikor beírja a PIN-kódot. A városi rendőrség még Twitterre is kirakott egy képet, ahol mutatták, az egyik automatában hol rejtették el a kamerákat.

pin-prick-4

Azt is javasolták, hogy mindig ellenőrizzük az automatát, hogy nincs-e valahol kilazulva a burkolat, például a kártyakiadó-lyuknál, vagy a billentyűzetnél. „A készpénz automaták nagy része teljesen biztonságos Londonban – azonban a bűnözők időnként megpróbálják kijátszani a rendszert” – mondta Matt Clarke, a londoni rendőrség képviselője.

pin-prick-3

„Szorosan együttműködünk a bankokkal, és más szervekkel, akik ilyen automatákat működtetnek azért, hogy biztosítsuk, ilyen többet nem történik meg. De azért legyenek éberek és óvatosak, amikor pénzkiadó automatákat használnak a belvárosban, és úgy általában Londonban. Ha bármilyen szokatlant tapasztalnak egy ATM-nél, vagy bármi jele van annak, hogy valaki babrált vele, semmi esetre se használják. De ha kételkedik, inkább olyan automatákat használjon, ami a bankfiókokon belül található.”   Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után