sigaretta elettronica

Az összes dohányosnak, elektromos cigit szívónak és leszokni vágyónak nagyon jó hír következik, ugyanis az egészségügyi alkalmazottak jövő évtől receptre felírhatnak nekünk E-cigarettát, a leszokásunkat segítendő.

sigaretta elettronica

Szeretnél leszokni, de idáig mindig csak mondogattad? Sok pénz ment el cigire? Most itt a nagy lehetőség, hogy változtassunk, ráadásul újév kezdődik, és ilyenkor amúgy is mindenki mindenféle fogadalmakat tesz. Hamarosan az NHS kontójára lehet majd megkísérelni a cigiről való leszokást (remélhetőleg sikerrel), ugyanis a 2016-os évtől receptre is felírható lesz az elektromos cigaretta, de a kormány nem akarja nagy dobra verni, nehogy mindenki megrohamozza az egészségügy alkalmazottjait.

Az előző hónap folyamán az NHS engedélyeztette az e-Voke-ot, ami zat jelenti, hogy kapható lesz receptre. A Whitehall-i forrás szerint azonban nem akarják hivatalosan is szétkürtölni, mert akkor mindenki egyszerre fogja megostromolni a GP-ket (helyi körzeti orvosokat).

Pharmacist holding prescription in drug store

Jane Ellison, közegészségügyi miniszter pozitívan nyilatkozott az elektromos cigaretták terjedéséről, amikor a munkáspárti képviselő Steve McCabe megkérdezte róluk.

„A kormány álláspontja szerint az elektromos cigaretták használata sokkal kevésbé ártalmas az egészségre, mint a rendes cigi szívása, ezért támogatjuk a gyógyászatban való engedélyeztetését.” – nyilatkozta.

Ez egy ideális alkalom és rendkívül jó lehetőség lesz mindazok számára, akik le akarnak szokni. Aki rendes cigit szív, mondjuk napi egy dobozzal, az havi £120-ot költ el rá még akkor is, ha illegálisan szerzi be a Magyarországról hozott aranymalbit £4/doboz áron. Szóval ha úgy vesszük nemcsak több, mint havi £100-ot spórolhatunk, de sokkal egészségesebb életmódra is válthatunk egyúttal.

Ha a módosítások érvénybe lépnek, az az NHS-nek receptenként £20-jába is kerülhetnek receptenként, és további £10-ba hetente, páciensenként. Angliában jelenleg egy receptért £8.20-at kell fizetnünk, így rengeteget spórolhatunk, mivel az elektromos cigaretta „kezdő szettek” nagyjából £20 környékén kezdődnek, nem is beszélve az utántöltésük költségeiről.   Forrás: http://metro.co.uk/

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”” box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″]