Puszta kézzel fojtott meg egy hattyút egy nő egy angliai park közepén 1

Egy ismeretlen hölgy megragadta az egyik hattyút a nyakánál fogva, lefogta az állatot és egy park kellős közepén addig fojtogatta, amíg szerencsétlen jószág el nem pusztult.

A hattyút meggyilkoló nő az állat tetemét otthagyta az út közepén, amit a rendőrök találtak meg, miután egy a környéken elsétáló személy jelentette az esetet a hatóságoknak. Az esetet az RSPCA-nak (állatvédők szervezete) is jelentették.

Puszta kézzel fojtott meg egy hattyút egy nő egy angliai park közepén 3
a rendőrök által készített egyik kép

Az incidens a Riverside Parknál történt, County Durham területén, a csütörtök este folyamán. A kiérkező járőrök két nővel beszéltek eddig az állat meggyilkolása kapcsán. Az RSPCA arra szólított fel mindenkit, aki látta az esetet, vagy esetleg tud róla valamit, hogy vegyék fel a kapcsolatot a hatóságokkal.

A hattyúkat egyébként tilos bántani, törvény védi őket és bárki, aki bántja, vagy megöli őket akár még börtönbüntetést is kaphat érte.

„A rendőrséget a tudomásunk szerint az egyik járókelő értesítette, amikor meglátta, hogy egy nő megragadta a hattyút a nyakánál fogva és fojtogatni kezdte.” – mesélte az RSPCA egyik felügyelője, Trevor Walker.

Puszta kézzel fojtott meg egy hattyút egy nő egy angliai park közepén 4
ez a kép csak illusztráció

„Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, egy kifejlett hattyú tetemére bukkantak, amin olyan külsérelmi nyomok voltak megfigyelhetők, amelyek alátámasztják a fojtogatás tényét.”

„Ez egy eléggé felkavaró incidens, ami egy gyönyörű állat szükségtelen és tragikus halálát eredményezte.”

Érdekesség egyébként, hogy minden külön jelöléssel nem ellátott hattyú a mindenkori uralkodó, jelen esetben a királynő tulajdona. Ez egy régi hagyományból ered, amikor még a hattyúkat ételként is felszolgálták, de ez egyfajta státuszszimbólum is volt egyben, és fizetni kellett érte az uralkodó családnak. A megvásárolt hattyúkat látták el jelöléssel, így engedélyezve azok birtoklását, eladását vagy levágását. Itt van további 45 dolog, amit tutira nem gondoltál volna az angol királynőről….     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után