Sokakat sokkolt, másokat megnevettetett a látvány, amit egy járókelő vett fel a minap telefonjával Liverpool belvárosában. Egy nő ugyanis egy pórázon húzta maga után a gyerekét, aki mindeközben a földön feküdt.

A rövid videót azóta rengetegen megosztották a közösségi oldalakon, és nagy sebességgel terjed az interneten. Rengeteg embert felháborított és megdöbbentett a felvett jelenet, de sokakanak inkább csak mosolyt csalt az arcára.

Az eset Angliábn, Liverpool belvárosában történt, és a videón az látszik, ahogy a nő az utcán sétál. Az egyik kezében egy kék iskolatáskának látszó dolog van, a másikkal pedig a pórázt fogja. A gyerek a földön fekszik összekuporodva, és hagyja, hogy a nő vonszolja maga után.

Ez a fajta módszer, amikor az anyukák egyfajta pórázra kötik kisgyerekeiket, elég elterjedt szokás Nagy-Britanniában. Főleg többgyerekes anyukák és apukák szokták használni, és inkább forgalmasabb helyeken és nagyobb városokban, hogy az egyébként összevissza rohangászós gyerekeket könnyebb legyen kordában tartani. Az eszköz használatáról egyébként igencsak megoszlanak a vélemények.

https://www.youtube.com/watch?v=SfDZ3DIMTZw

Joe Cain, twitter felhasználó, aki a jelenetet felvette, megerősítette, hogy a felvételen tényleg egy igazi gyerek van, nem pedig egy beöltöztetett baba.

„Épp arra sétáltam én is, amikor az eset megtörtént. A gyerek elesett valami miatt, a nő hátra fordult, látta, hogy mi történt de nem igazán zavartatta magát, húzta tovább az utca kellős közepén, mintha mi se történt volna. A gyereket nem igazán zavarta a dolog, legalábbis úgy tűnt. A járókelőket már annál inkább. A nő még egész hosszan sétált így tovább. A jelenet teljesen meglepett és összezavart mindenkit. Senki nem tudta mit tegyen, vagy közbe avatkozzon-e.”

A közösségi oldalakon sokan sokkolónak nevezték a látványt és arról érdeklődtek, hogy miért nem lépett közbe valaki egy ilyen jelenet láttán. Mások azt mondták, hogy amit húz a nő, az biztos csak egy baba. A helyi rendőrség is tudomást szerzett a videóról, és egyelőre több információt gyűjtenek az esetről.      Forrás Hirdetőknek: [email protected]