Ötletes újítás jön a buszokon Londonban, ami könnyíti a közlekedést 1

A londoni busz járatok a metróhoz hasonló színjelzéseket fognak kapni, hogy ezzel is megkönnyítsék az eligazodást a hálózatban.

Ötletes újítás jön a buszokon Londonban, ami könnyíti a közlekedést 3

Mind a buszmegállókban, mind magukon a járműveken egyértelmű színekkel segítenek majd eligazodni a területek között. Első körben több, mint 60 busz kap majd egy kis festéket, hogy 7 különböző járatot jelöljenek, a próba a kelet-londoni Barkingside-ban lesz.

Nyáron emellett a nyugat-londoni Hayes-ben is kipróbálnák az új rendszert, majd aztán tovább terjesztenék a főváros többi részére is. Az adott busz fő megállóhelyei, és átszállási pontjai pedig a jármű külső oldalán fel lesznek tüntetve, így az utas vethet rá egy pillantást, mielőtt felszáll.

A londoni buszhálózat az egyik legnagyobb a világon. Évente majdnem 2,4 milliárd utast szállít a városban – ez több, mint minden buszforgalom Anglia többi részén összesen. De sokan panaszkodnak, hogy az utak káosza – több, mint 700 útvonal létezik -, és az ugrálás London kerületei között összezavaró az utasok számára.

Ötletes újítás jön a buszokon Londonban, ami könnyíti a közlekedést 4

Emellett csökkent is a buszon utazók száma az utóbbi időben, mivel sokszor jóval lassabban lehet csak vele haladni az útfelújítások és dugók miatt. A Tfl és a polgármester tehát kénytelen volt újításokat kitalálni. „Azáltal, hogy bevezetjük ezeket a színeket a rendszerbe, olyan egyszerűvé tesszük a navigálást a buszok között, mint amilyen egyszerű a metrók között” – mondta a főpolgármester, Sadiq Khan.

Az új buszút-térképek is érthetőbbé lesznek téve, és a helyi fontos dolgokat is feltüntetik majd rajtuk, például a parkokat, valamint az átszállási lehetőségeket a metróra és vonatokra. Ezeket újdonságként a buszon belül is meg lehet majd találni a falon, és színkódokkal jelzik majd itt is, hogy éppen melyik útvonalat kell figyelni.    Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után