A királynő ma reggel váratlanul "sürgősségi megbeszélést" rendelt el 1

A királynő összehívta egy „sürgősségi megbeszélésre” az egész stábját a Buckingham Palace-ban, ezzel pedig világszerte találgatások kezdődtek. 

A királynő ma reggel váratlanul "sürgősségi megbeszélést" rendelt el 3

Nem csak a londoni személyzetét hívta össze, de az országban található más királyi rezidenciákról is felrendelte udvaroncait, hogy ma reggel beszéljen velük Lord Chamberlain és Sir Christopher Geidt, őfelsége személyi titkára. A Buckingham palota a reggeli órákban még nem kommentálta a sürgősségi megbeszélés tárgyát, de mint kiderült nincs köze sem a királynő, sem Edinburgh hercegének egészségéhez. Azt is hozzá kell tenni, hogy az ilyen összejövetelek időnként előfordulnak, tehát ez az eset nem példa nélküli az elmúlt évtizedekből.

Lord Chamberlain a legfőbb alkalmazottja a Királyi háztartásnak, az olyan dolgokért felel, mint a protokoll, állami látogatások, kerti partik, díszvacsorák, hivatalos Állami Parlament megnyitó, valamint királyi esküvők és temetések. A források szerint a legrégebben szolgáló, magas pozícióban lévő alkalmazottjait a királynőnek beavatták abba, hogy miért is lett összehívva a megbeszélés.

A háztartás néhány tagja azt mondta, ez a hirtelen meghívó „nagyon szokatlan”, azonban nem precedens nélküli. „Nagyon különös. Egy évtizede dolgozom itt, de nem emlékszem, hogy bármi hasonló történt volna” – mondta az egyikük. A Windsor és a Sandringham kastélyból is felhívták az alkalmazottakat Londonba, sőt az olyan távolabbi birtokok dolgozói, mint Balmoral, is meghívót kaptak.

Az esemény miatt azonban így is világszerte elindultak a találgatások, és sokan attól tartanak, hogy a bejelentésnek köze van a királynő, vagy a herceg egészségi állapotához. Mivel a királynő már 91 éves, a herceg pedig 95, sokan egyből arra gondoltak, hogy valaki elhunyt. A francia médiában a herceg halálát pedzegették, azonban ezt a Palota hevesen tagadja. „Jó okkal lehet feltételezni, hogy a királyi pár él és virul” – mondta az egyik hivatalnok. És valóban, a napokban még nagyon is élettel telinek tűnt a királynő, amikor például Theresa May-jel találkozott, hogy megbeszéljék a Brexit egyes részleteit. Fülöp herceg pedig a krikett-klubban tett látogatást tegnap.

Olyan pletyka is szárnyra kapott, hogy talán a királyi pár visszavonul, és átadja a trónt Károly hercegnek. A romantikus reménykedések szerint pedig királyi eljegyzésről van szó, és Harry herceg megkérte barátnője, Meghan Markle kezét – bár erősen kétséges, hogy emiatt a királynő összehívná a Háztartása összes alkalmazottját.

Szerencsére nem kell tovább találgatni, sem pedig aggódni

Nemsokkal 11 óra előtt, londoni idő szerint, a királyi család hivatalosan is bejelentette, hogy Fülöp herceg (a királynő férje) vissza fog vonulni a nyilvános szereplésektől. Ez az idei év őszétől fog bekövetkezni. A királynő támogatja a férjét döntésében, továbbá azt is közölték, hogy a döntésnek semmi köze a herceg egészségi állapotához. A királynő ezzel szemben a továbbiakban sem vonul vissza a közéleti szereplésektől, és a királyi család többi tagja mindenben támogatni fogja a jövőben is.       Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után