Tíz rabló, összesen öt robogón szabályosan megrohamozta London első számú Apple üzletét a Regent Street-en egy összehangolt támadás során. Laptopokat, iPhone-okat és sok más elektronikai eszközt lovasítottak meg pillanatok alatt.

A rabló banda a hétfő hajnali órákban hajtotta végre a támadást. A bejutáshoz egy robogót használtak, amivel nagy sebességgel nekihajtottak a bolt kirakatüvegének és áttörték azt. Ezután már könnyűszerrel be tudtak menni mindannyian. Az elmondások szerint volt két biztonsági őr a helyszínen, akik megpróbálták megfékezni a támadókat, de azok nagy túlerőben voltak, és kalapácsokkal felfegyverkezve tartották sakkban a két alkalmazottat. Az egyik biztonsági őr annyit látott, hogy legalább az egyik rabló egy fekete férfi volt. Minden támadó sötét ruhát viselt.

Az egyik szemtanú, aki épp a buszra várt a bolttal szemben, azt mesélte, többszöri próbálkozásra tudták csak betörni az üzlet ajtajának üvegét. Számos autó lelassított a rablók mellett és dudált rájuk így felhívva mások figyelmét is arra, hogy épp mi zajlik ott.

A tolvajok nem időztek sokáig, a hírek szerint mindössze három perc alatt megszereztek mindent, amit vinni akartak. A rendőrség jelentése szerint hozzájuk az első hívás 12:42-kor vagyis háromnegyed egy előtt érkezett, hogy rablás folyik a Regent Street-en.

A szemtanúk elbeszélései alapján a banda egy pár tagja járó motorral kint várt a robogókon, míg az összes többi rabló berontott az épületbe és az állványokon kint hagyott mintadarabokat kapkodta össze. Ezután kirohantak az üzletből, felpattantak a motorokra és amilyen gyorsan jöttek, olyan gyorsan el is menekültek a helyszínről. A szemtanúk beszámolói szerint északi irányban menekültek el a robogókon alig egy pár perccel azután, hogy megérkeztek.

A helyszínre érő rendőrök a rablás környékét elkerítették, és már a kora hajnali órákban megkezdődött a helyszínelés. Elkezdték átnézni a CCTV kameráinak felvételeit, illetve megvizsgálták az üzletben bent hagyott robogót is, amit a bejutáshoz használtak.

„A robogós támadások nagyon megszaporodtak az utóbbi időben és egyre rosszabbak. Nem csodálkozom, hogy itt is megtörtént. Nem tudom, hogy a rendőrség mit tesz ellene. Az én környékemen is egyre több ilyen rablás van. Még házakat is fosztanak így ki. Betörik a bejárati ajtót, egy bemegy és kihoz amit tud, majd elmenekülnek. Mindig ketten ülnek a motorokon. Sőt , olyan is egyre többször van, hogy savat locsolnak az emberekre az utcán a robogókról. Szörnyű.”

A rendőrök szerint telefonokat, tableteket, és laptokoat vittek el jópár ezer font értékben. Állítóleg kettő darab iPhoneX-et Kings Crossnál megtaláltak az ellopott tárgyak közül. Az üzlet vezetői nem kívántak felszólalni az ügy kapcsán.      Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com