black lives matter tüntetés london

Legalább tíz rendőr sérült meg a szombati nap folyamán, ugyanis a békésnek induló Black Lives Matter tüntetés kisebb káoszba torkollott. A demonstrátorok egy agresszívabb csoportja igen komoly csetepatéba keveredett a rendfenntartó erőkkel, melynek következtében több, mint egy tucat tüntetőt le is tartóztattak.

Összecsaptak a rendőrök és a tüntetők: komoly felfordulás alakult ki London belvárosában 2

Rasszizmusellenes aktivisták ezrei gyűltek össze a Downing Street-nél a Parlament téren tartott tüntetés és a London belvárosában tartott felvonulás után.

Összecsaptak a rendőrök és a tüntetők: komoly felfordulás alakult ki London belvárosában 3

A rohamrendőrség a tüntetésen résztvevők százaival ütközött meg Whitehall-nál. A helyzet a Downing street környékén fajult el a legjobban, ahol a lovasrendőröknek kellett beavatkozniuk a kora esti órákban. A lovasrendőrség szó szerint megrohamozta a lázongó tüntetők egy csoportját, amikor este 6 óra magasságában a feszültség a tetőfokára hágott.

Összecsaptak a rendőrök és a tüntetők: komoly felfordulás alakult ki London belvárosában 4

Rendkívüli jelenetek zajlottak le, a miniszterelnök rezidenciájától alig egy pár méterre. Az egyik ló ledobta a rajta ülő rendőrt, majd a tüntető tömegnek rontott a lovasa nélkül. A sérült rendőrt kórházba is kellett szállítani a baleset következtében.

Összecsaptak a rendőrök és a tüntetők: komoly felfordulás alakult ki London belvárosában 5

Az amerikai rendõrségi őrizetben életét vesztő fegyvertelen afrikai amerikai George Floyd halála miatti tüntetés zöld utat kapott a kormánytól, annak ellenére, hogy két kabinet miniszter is arra kérte az embereket, hogy kövessék a kijárási korlátozás szabályait. A 46 éves Mr. Floyd megfulladt, miután egy fehér rendőrtiszt 9 percen át térdelt a nyakán a férfi letartóztatása közben Minneapolisban május 25-én.

Összecsaptak a rendőrök és a tüntetők: komoly felfordulás alakult ki London belvárosában 6

A tüntetés eleinte barátságos, nyugodt hangulatban folyt, azonban a rendőrség és a kormány ellen felgyülemlett harag a demonstrálók egy részét fokozatosan egyre agresszívabbá tette. A tömeg egy része üvegeket, fáklyákat és egyéb a kezük ügyébe akadó dolgokat is hajigált a készenlétben álló rendőrökre.

Összecsaptak a rendőrök és a tüntetők: komoly felfordulás alakult ki London belvárosában 7

Összecsaptak a rendőrök és a tüntetők: komoly felfordulás alakult ki London belvárosában 8

Szombat éjfélig a Metropolitan police hivatalos jelentése szerint összesen 14 személyt tartóztattak le a tüntetés során, a rendőrök közül pedig összesen 10-en szenvedtek el kisebb nagyobb sérüléseket.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után