ellenanyagszint

A brit kormány hivatalosan is bejelentette, hogy az egész szigetország területén egy ellenanyagszint mérő program veszi kezdetét. A program célja, hogy „létfontosságú” adatokat szerezzen a Covid -fertőzést illetve az oltást követően a szervezetben kialakuló antitest-védelemről.

ellenanyagszint

Keddtől kezdve a négy brit ország bármelyikéből minden 18 év feletti személy jelentkezhet a programba, amikor PCR tesztet csináltat. A kormány tervei szerint felnőttek ezreinek lesz majd felkínálva, hogy megmérethessék az ellenanyagszintjüket. Azok közül, akik elkapják a vírust, legfeljebb napi 8000 -en kapnak majd két ellenanyag -tesztet, hogy otthon végezzék el, és küldjék vissza elemzésre. Az első tesztet azonnal meg kell majd csinálni, míg a másodikat 28 nappal később.

A programot működtető UK Health Security Agency az NHS-el együttműködve végzi majd a tesztek elemzését Angliában, Skóciában, Walesben és Észak -Írországban, és az eredményekből remélhetőleg majd többet tudhatunk meg az ellenanyagszint alakulásáról azoknál, akik átestek a betegségen.

Az Egészségügyi és Szociális Gondozási Minisztérium szerint ez lesz az első alkalom, hogy az ellenanyag teszteket a nagyközönség rendelkezésére bocsátják, és a rendszer segíthet felderíteni olyan embercsoportokat is, akiknél például nem alakul ki immunválasz.

Az oltottak aránya az Egyesült Királyságban (első és második oltás):

Országos Covid ellenanyagszint tesztelés veszi kezdetét Nagy-Britanniában 2

Az adatokat arra használják majd fel, hogy azok alapján hatékonyabbá lehessen tenni a járvány ellen folytatott küzdelmet, és további betekintést nyújtanak majd az oltások hatékonyságába is az új variánsok ellen.

„Új nemzeti ellenanyagszint mérési programunkban gyorsan és egyszerűen részt lehet majd venni. Azzal, ha valaki részt vesz benne, segít nekünk a Covid -19 átfogóbb tanulmányozásában, miközben szép fokozatosan visszatér az országban minden a rendes kerékvágásba. Büszke vagyok rá, hogy azt látom, hogy az egész ország összefog ennek az új programnak a megvalósításában.” – nyilatkozta egyik legutóbbi beszédében az egészségügyi miniszter.

A mostani bejelentéssel párhuzamosan folyamatosan megbeszélések zajlanak a harmadik oltást illetően is. Dr. Chris Smith tanácsadó virológus és a Cambridge-i Egyetem oktatója arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Királyságnak nem szabad „levennie a szemét a labdáról”, már ami az oltási programot illeti, mert a helyzet rövid idő alatt sokat romolhat.

Sajid Javid, brit egészségügyi miniszter azt nyilatkozta, hogy „bízik abban, hogy a jövő hónapban már meg is kezdődhet az ún. emlékeztető oltás -kampány, vagyis a 3. dózis beadása Nagy-Britanniában annak ellenére, hogy a szakértők több időt szeretnének kérni, hogy alaposabban mérlegelhessék, hogy egyáltalán szükség van -e rájuk.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után