Élő TV adásban mondott le Boris Johnson kormányának egy újabb kulcsembere és felszólította a miniszterelnököt, hogy mondjon le 1

Lemondott a Konzervatív Párt alelnöke méghozzá tegnap este élő adásban a televízióban. Bim Afolami, Hitchin és Harpenden képviselője a Talk TV-nek adott interjújában felszólította a miniszterelnököt, hogy mondjon le.

Élő TV adásban mondott le Boris Johnson kormányának egy újabb kulcsembere és felszólította a miniszterelnököt, hogy mondjon le 3

Boris Johnson azért küzd, hogy a miniszterelnöki posztján maradhasson, miután a Chris Pincher körül kialakult vita folyományaként pillanatok alatt számos képviselő és a pénzügyminiszter, valamint az egészségügyi miniszter is lemondtak szinte egy óra leforgása alatt a kedd este folyamán.

„Le kell mondanod” – mondta Afolami, amikor az újabb botránnyal kapcsolatos véleményét kérdezték. Majd hozzátette: „Nem szolgálhatok a miniszterelnök alatt, és ezt sajnálattal mondom.”

„Azt hiszem, amikor az emberek elvesztették benne a bizalmukat, és a miniszterelnök azt kérte, hogy adjanak időt a bizalom helyreállítására, elfogadtam, mint sokan mások a pártban. De azt hiszem ezek után, különösen most hogy a két legközelebbi párttársa támogatását is elvesztette, teljesen egyértelművé válik, hogy eljött az ideje, hogy lemondjon.”

A képviselő hozzátette még azt is, hogy: „Azt hiszem, hogy a miniszterelnök már nem csak az én, de a párt, sőt az ország támogatását is teljesen elvesztette. És azt hiszem, ezért le kellene mondania.

Korábban Mr. Afolami támogatta Johnsont a júniusi bizalmatlansági szavazáson, és a Twitteren azt írta: „A miniszterelnököt teljes mértékben támogatom”.

A tegnap esti lemondása jelenti a legfrissebb sokkoló fordulatot a brit kormány és a miniszterelnök jövőjét illetően, miután kb fél óra alatt Rishi Sunak lemondott a pénzügyminiszteri posztjáról és Sajid Javid pedig az egészségügyi miniszteri posztjáról.

Johnson sorsa egy cérnaszálon lóg, miután nemrég kénytelen volt beismerni, hogy tudott a Chris Pincher képviselőt körülvevő szexuális visszaélésekről, amikor előléptette őt. A munkáspárt vezére, Keir Starmer a tegnap esti fejleményeket követően előrehozott választás kiírását követeli.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után