Ki kellett hívni a rohamrendőrséget, hogy feloszlassák a harcot az üvegdobáló nézők között az Epsomi Derby napon tegnap, ahol a királynő is részt vett.

epsomderby

Tizenegy embert, köztük egy 15 éves fiút tartóztattak le a szégyenletes eset után. A képeken látható, hogy üvegeket dobáltak, mialatt ártatlan nézők menekülésre kényszerültek attól való félelmükben, hogy ők is a zavargás áldozatai lesznek.

A 100,000 érdeklődőt odavonzó két napos Derby Festival egyik nézője azt mondta, hogy emberek százai vettek részt a zendülésben. „A futam után, az emberek elkezdtek palackokat dobálni.” — mondta.

image_1465121169_77802487

A néző azt állította, hogy tinédzser fiúk, akik korábban rap videót készítettek a telefonjukon, elkezdtek felvenni egy másik fiatalokból álló csoportot.

„Aztán egy másik fiúkból álló csoport verekedésbe kezdett és elkezdtek dolgokat dobálni középre, ahol az emberek álltak. Voltak, akik sikítoztak, azt mondva, hogy késeket is láttak. De az üvegek rosszabbak voltak, mint a kések. Úgy tűnt, hogy az a másfél liternyi vodka sok lett a 17 éveseknek.” — mondta.

CkKsuiHXAAAWwR9

„Amikor már nagyon elhatalmasodott a dolog, és rengetegen verekedtek, akkor kezdtek csak a rendőrök beavatkozni. Mindenki azt mondta, hogy a királynő valószínűleg, láthatta a verekedést onnan, ahol ült.” — tette hozzá.

Hanna Adams azt mondta, hogy el kellett kerülnie az erőszakos tömeget, hogy megvédje a gyerekét. Egy másik résztvevő a Twitter oldalán megköszönte a rendőröknek, hogy biztonságba helyezték őket és reményét fejezte ki afelől, hogy ők nem sérültek meg a zendülésben.

A Surrey megyei rendőrség szóvivője megerősítette, hogy üvegeket dobáltak a fő színpad közelében este 6.15-kor. Elmondta, hogy egy rendőrtiszt fogát kiütötték és kórházba szállították arcsérülés miatt, mi alatt, egy 18 éves férfit fej- és arcsérülés miatt kellett ellátni a helyszínen.

Tizenegy 15 és 36 év közötti résztvevőt tartóztattak le az incidens után zendülés, erőszak elkövetés és kábítószer birtoklás gyanúja miatt.

A Surrey Police ideiglenes vezető főfelügyelője, Jerry Westerman a következőket mondta: „Az Investec Derby Festival egy nagyon népszerű esemény, amely sok ezer helyi és távolabb élő érdeklődőt vonz. A látogatók túlnyomó része azért érkezik, hogy jól érezze magát és csak egy kisebb csoport érkezik azért, hogy bajt okozzon és elrontsa a hangulatot. A Surrey megyei rendőrség nem fogja tolerálni ezt a fajta viselkedést, és mindenkit, arra bíztatunk, hogy ha tudnak, segítsenek a nyomozásban. Bárkit, aki szemtanúja voltak az incidensnek vagy esetleg videóra vette azt, arra kérek, hogy lépjen kapcsolatba a rendőrséggel — bármilyen információ segítheti a rendőröket a nyomozásban annak érdekében, hogy igazságszolgáltatás elé állítsuk a felelősöket.”

Bárki, aki szemtanúja volt az eseménynek, esetleg videóra is vette azt, sürgősen forduljon a Surrey megyei rendőrséghez (101, Cromestoppers: 0800 555 111).    Forrás: www.standard.cu.uk

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára