A tömeg imádta, a rendőrök már kevésbé a férfit, aki a jó időben a Brick Lane-en az utca középre ült ki napozni egy napozószékébe egy szál fecskében.

rendor brick lane napozo

A középkorú férfit a rendőrök azonnal megtalálták és megkapta ”méltó” büntetését. Letartóztatták és bilincsbe verve vitték el, pedig a járókelők látszólag többen is szimpatizáltak vele. A férfi fel volt háborodva és próbált ellenállni, és kimagyarázni magát a helyzetből, de a két járőr hajthatatlan volt.

Az utcán sétáló tömeg a férfi köré gyűlt és árgus szemekkel figyelték, hogy mi lesz a rendőrökkel folytatott vita végeredménye, ami persze egyébként sejthető volt. Volt, aki még videóra is vette az egészet. A rendőrök arra hivatkoztak, hogy több bejelentés és panasz is érkezett az ő egyébként békés tevékenységét illetően.

sunbather2_0

Jó pár perces diskurzust követően, miután a férfi nem volt hajlandó befejezni a napozást a vasárnapi verőfényes napsütésben, a rendőrök közölték vele, hogy közszemérem sértés vádjával letartóztatják.

Ez érthető okokból nem tetszett a békésen napfürdőző középkorú főhősünknek, de hiába ellenkezett a bilincs hamar kattant a csukóján. A 28 éves fickó, aki levideózta, azt nyilatkozta, hogy először azt hitték, hogy valamiféle fura utcai színjáték része lehet, amit a férfi csinál. Persze hamar kiderült, hogy csak egy lelkes nap imádó, aki rosszkor volt rossz helyen.

sunbather3_0

„Ő csak ült ott csendben, nyugodtan és nevetett, amikor a járókelők viccelődtek vele. Néhány ember hozzászólt, poénkodott vele, de a fickó barátságos volt és senki nem tűnt felháborodottnak. Két járőr jött oda hozzá, mondván hogy valamilyen szabályokat nem tart be, és megkérték, hogy menjen onnan, de ő ellenkezett és vitába szállt velük.”

Miután a rendőrök közölték vele, hogy többen panaszkodtak rá, azt kérdezte: „Ki az akit zavarok?” Majd miközben próbálták megbilincselni: „Tilos napozni?” kérdezte hangosan és kérte a nézőket, hogy vegyék kamerára, ahogy letartóztatják, azért mert napozik.

„Sosem láttam még ilyet. Nem ez a helyes módja az ilyen helyzetek kezelésének. Egyébként is jó idő volt és nem viselt más vagy kevesebb ruhát, mint amiben a strandon szoktunk lenni.” – magyarázta az egyik szemtanú.

Nos úgy tűnik, hogy hiába a nagy jó idő, azért oda kell figyelnünk hol és hogyan érezzük jól magunkat a brit fővárosban.       Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára