Óriási! Összegyűjtötték Boris Johnson „legjobb” kifogásait a Lockdown bulik körüli botrány kapcsán - kapaszkodjatok meg 1

A Fővárosi Rendőrség pénzbírságot szabott ki 20 kormányzati alkalmazottra a Covid-járvány idején a Downing Streeten és a Whitehallon tartott törvénysértő bulik miatt. A Scotland Yard nem fedte fel, hogy pontosan kik azok, akik a büntetéseket kapták de a Downing Street szóvivője azt mondta, hogy azt nyilvánosságra hozzák, ha Boris Johnson kap.

Óriási! Összegyűjtötték Boris Johnson „legjobb” kifogásait a Lockdown bulik körüli botrány kapcsán - kapaszkodjatok meg 3

A Munkáspárt azzal vádolta meg a miniszterelnököt, hogy „hazudik” az eseményekről, és többen is lemondásra szólították fel. Most pedig nézzük meg pontosan miket állítottak Boris Johnson, a tisztviselői és a miniszterei a szóban forgó összejövetelekről…

Minden útmutatást betartottunk

December 1-jén Boris Johnson azt mondta az alsóház képviselőinek, hogy „a Downing Street 10. szám alatt minden útmutatást maradéktalanul betartottak”, miután kiderült, hogy az előző karácsonyi időszak során a Covid korlátozások közepette összejöveteleket tartottak. Johnson sajtótitkára azt mondta, hogy nem vette észre a Downing Street-i karácsonyi partikról szóló jelentéseket.

Semilyen szabályt nem sértettünk meg

Allegra Stratton, a Downing Street 10. egyik vezető beosztású alkalmazottja egy „borozgatós” buliról nevetgélve mesélt egy kiszivárgott videón, amely december 7-én látott napvilágot. Nem sokkal később lemondott. Johnson bocsánatot kért a képviselőktől a megjelent videó miatt, majd azt mondta: „Mióta ezek az állítások elhangzottak, többször is biztosítottak engem afelől, hogy nem volt semmiféle buli, és egyetlen Covid-szabályt sem szegtek meg.”

Munkahelyi megbeszélés

Johnsont január 12-én ismét keményen kritizálták az alsóház falai közt miután bevallotta, hogy 2020 májusában részt vett a Downing Street 10 kertjében egy a magántitkára, Martin Reynolds által szervezett eseményen. A miniszterelnök így nyilatkozott: „Személy szerint azt hittem, hogy ez egy munkahelyi esemény, de utólag visszagondolva mindenkit vissza kellett volna küldenem bentre dolgozni.” Johnson azt is hozzátette, hogy „tulajdonképpen elmondható, hogy az útmutatásokat betartva zajlott az esemény” és hogy a „Downing Street 10 egy igen nagy épület aminek van egy kertje is amire lehet úgy is tekinteni hogy a munkahely része”.

Később ezt is hozzátette: „Senki sem mondta nekem, hogy amit csinálunk, az szabályellenes, vagy hogy az eseményen olyan dolog is fog történni, ami nem munkával kapcsolatos…”

Lesből támadtak tortával

Január 25-én mint kiderült, a Downing Street 10 alatt születésnapi partit rittyentettek Mr. Johnsonnak. Az egyik ott dolgozó azt mondta, hogy „a személyzet rövid időre összegyűlt a kabinetteremben”, és azt is hozzátette, hogy a miniszterelnök „kevesebb mint 10 percig volt csak ott”. Conor Burns konzervatív parlamenti képviselő, azt mondta, hogy ez nem egy „előre megtervezett” party volt és: „Bizonyos értelemben véve váratlanul egy tortával támadtak rá.”

Búcsúbeszéd

Januárban további jelentések kerültek elő két búcsúbuliról, amelyet Fülöp herceg 2021. áprilisi temetése előtti este tartottak a Downing Street 10. szám alatt. Állítólag James Slack, korábbi kommunikációs igazgató „csak egy búcsúbeszédet mondott”, hogy köszönetet mondjon a személyzetnek.

Nem rúgott be!

Robert Peston februárban arról számolt be, hogy Johnson jogi védelme arra fektetné a hangsúlyt, hogy azonnal visszatért a munkához az iszogatós események után, amelyeken részt vett. Az ITV műsorvezetője azt is hozzátette, hogy „ha be tudja bizonyítani, hogy nem volt részeg és cselekvőképtelen… akkor úgy tűnik, hogy a jogi tanácsadói úgy gondolják, van esély rá, hogy bebizonyítsa, hogy az események egyszerűen a munkanap részét képezték.”

Hát, de öltöny volt rajtuk!

A jobbnál jobb kifogások közepette Jacob Rees-Mogg kabinetminiszter azt is ki merte mondani, hogy fontos mérlegelni azt is, hogy a szabályok és előírások „nem túl kemények-e az emberekkel szemben”…

Dominic Raab miniszterelnök-helyettes a Downing Street-i 2020. május 15-i iszogatós buliról készült fotó kapcsán feltett kérdésre azt mondta, hogy az a tény hogy az emberek öltönyt viselnek arról árulkodik, hogy ez egy üzleti megbeszélés volt.

Engedjük el… ennyi

Liz Truss külügyminiszter pedig nemes egyszerűséggel azt mondta, az embereknek egyszerűen „tovább kell lépniük”, miután a miniszterelnök bocsánatot kért.

És a hab a tortán

Az év elején kiderült, hogy Johnson 2020 márciusában írt egy hétéves kislánynak, miután a Covid-szabályok miatt ő lemondta saját születésnapi partiját. „Josephine nagyszerű példát mutat mindannyiunknak” – írta akkor a miniszterelnök a Twitteren. Priti Patel belügyminiszter pedig tavaly januárban bejelentette, hogy 800 GBP pénzbírságot szabnak ki mindenkire, aki részt vett a házibulikban, és elítélte azokat, akik képtelenek helyesen cselekedni és azt mondta: „Ha nem tartják be a szabályokat, a rendőrség majd betartatja azokat”.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után