Óriási összeget, majdnem fél millió fontot kaszált egy nő Angliában, csak mert a nyomulós főnöke „barackos emojiket” küldözgetett neki 1

420 000 GBP-t ítéltek meg egy női alkalmazottnak, akit a „nyomulós” főnöke barackos hangulatjelekkel zaklatott, majd panaszkodása miatt „szégyentelen femme fatale-nak” nevezte.

Óriási összeget, majdnem fél millió fontot kaszált egy nő Angliában, csak mert a nyomulós főnöke „barackos emojiket” küldözgetett neki 3

A jogi okokból meg nem nevezhető nő „méltóságát sértette” a házas menedzsere által indított kínos romantikus hajsza – mesélte a hölgy a munkaügyi bíróságon. Üzenetekkel bombázta, köztük barack hangulatjelekkel – amelyekkel általában valakinek a fenekére szoktak utalni –, és még azt is javasolta egyik üzenetében, hogy költözzenek együtt külföldre, hogy saját vállalkozást indítsanak.

A nő, akit csak nemrég vettek fel évi 55 000 fontos fizetéssel, többször is visszautasította a férfi nyilvánvaló ajánlatait és „udvarlását”, és azt mondta a törvényszéknek, hogy „kínosnak érzi” magát hogy most emiatt a figyelem középpontjába került.

Végül bizalmasan beszélt egy barátjának a történtekről, aki „stalkernek” nevezte a főnököt – mondták a testületnek. Amikor a nő panaszt emelt, a közlekedési ágazatban tevékenykedő cég főnökei zaklatni kezdték. Most 419 352 fontot kapott, miután sikeresen beperelte a szintén meg nem nevezhető céget szexuális zaklatással kapcsolatos jogszabályok miatt.

A Leeds-i Törvényszéknek azt mondták, hogy a jogász végzettségű nő 2019 nyarán csatlakozott a céghez, és közeli barátságba került főnökével, majd később csapatának második embere lett. Ám a férfi, egy házas apa, barack hangulatjeleket kezdett küldözgetni üzeneteiben és egyre jobban kezdett nyomulni. Csókolós hangulatjeleket is küldött a nőnek, valamint sikertelenül próbálta elhívni kettesben vacsorázni, részegen felhívta, és „féltékeny” lett a vele időt töltő férfi kollégákra.

Kezdetben nem vette fél és próbálta viccesen felfogni, de hamarosan nagyon zavarni kezdte, ami történik. 2020 januárjában egy barátja azt mondta neki, hogy „a férfi igazi stalkerként viselkedik. Ugyanebben a hónapban a nő arról számolt be, hogy zavarában „a paplant húzta a fejére”, amikor főnöke egy másik üzenetben „kinyilvánította érzéseit”.

Ez volt olvasható az üzenetben: „Ha nem lenne egyértelmű, nagyon kedvellek, de nem vagyok a legjobb ennek a közlésében. Nem baj, ha te nem érzel ugyanígy, és nem szeretném, ha bármi is változna, de csak tudatni akartam veled.”

Ezt egy másik üzenet követte: „Vagy elfelejthetjük, hogy elküldtem ezt az üzenetet, és folytassuk a szokásos módon?????”

A nő később egy fizetési vitát követően beadta felmondását. Amikor később megpróbálta visszavonni, a cég visszautasította. Sérelmében azt mondta, úgy véli, hogy a cég nem hajlandó emelni a fizetését, mert visszautasította a főnökét. A törvényszék úgy ítélte meg, hogy a cég a főnöke oldalára állt.

Joanna Wade bírónő szerint a főnökök „sztereotípiát alakítottak ki” a nőről, és egy „szégyentelen femme fatale”-ként kezelték, aki csak „ésszerűtlen fizetési követelése” miatt panaszkodott.

„A vállalat viselkedése a nő irányába és a zaklatás a főnöke részéről jelentős lelki sérüléseket okozott neki.” A nőre gyakorolt ​​hatásról Wade bírónő hozzátette: „Az állapot szorongás, depresszióval és PTSD-tünetekkel. A PTSD tünetei jelentősek és súlyosak voltak azon a ponton, amikor 2021 novemberében mérték őket.”

„Továbbra is képtelen dolgozni és hétköznapi dolgokat csinálni; továbbra sem tudja elmondani szüleinek, családjának vagy közösségének, hogy mi történt; továbbra is a hálószobájából dolgozik, de időnként nem tud még az ágyból sem kikelni a történtek miatt.”

A nőnek a céggel szembeni követelései – szexuális zaklatás és áldozattá válás – sikeresek voltak. A kártérítés nagy részét a jövőbeni és jelenlegi kereset kiesés miatt ítélték meg neki, valamint 24 000 GBP-t az érzelmek megsértése és 30 000 GBP pszichiátriai sérülések miatt.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után