A saját haját rakta az ételbe egy vendég az egyik étteremben Angliában, csak hogy „kamu reklamálással” kedvezményhez jusson 1

 Az egyik angliai vendéglő tulajdonosa teljesen kiakadt és érthető módon nagyon kijött a sodrából, amikor kiderült, hogy az egyik vendég, aki reklamált, hogy haj volt az ételében csak azért, hogy kedvezményhez jusson, igazából a saját haját helyezte el a tányéron.

A saját haját rakta az ételbe egy vendég az egyik étteremben Angliában, csak hogy „kamu reklamálással” kedvezményhez jusson 3

A szóban forgó, finoman szólva is pofátlan vendég arra panaszkodott, hogy a 12,95 GBP értékű marhasültjében, amit a lancashire-i Blackburnben található Observatoryban kért vacsorára, egy hajcsomót talált az étel elfogyasztása közben.

Ám amikor a tulajdonos Tom Croft ellenőrizte a CCTV kamerafelvételeket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a személyzet haja hátra van-e kötve, rájött, hogy az ügyfél maga tette a hajcsomót az ételbe annak a reményében, hogy így nem kell majd azt kifizetnie. A felvételen jól látható, ahogy a hölgy valamit suttog a férfinak, akivel vacsorázik, majd kihúz egy pár szálat hosszú, fekete hajából, és a félig üres tányérra teszi.

A 32 éves Tom azt mondta, hogy az ügyfél panaszt tett, és „jelenetet rendezett” a bárban – ezért visszakapta az étkezés teljes árát.

A saját haját rakta az ételbe egy vendég az egyik étteremben Angliában, csak hogy „kamu reklamálással” kedvezményhez jusson 4

„alaposabban megnéztük a felvételt, hogy megtudjuk, mi történt pontosan, hátha a személyzet egyik tagjának nem volt felkötve a haja vagy valami, de aztán kiderült az igazság. Kiakadtam és dühös lettem – nagyon dühös.”

„Vannak olyan emberek ezen a világon, akik hajlandóak kockára tenni egy vállalkozás hírnevét és a dolgozók munkáját egy 12,95 GBP-os ételért. A konyhán dolgozó csapat akkor azt gondolhatta, hogy valamelyikőjük hibázott, holott semmi rosszat nem csináltak.”

Tom, aki öt és fél éve az étterem társtulajdonosa, azt mondta, még soha nem látott ehhez hasonlót. Ha nem nézte volna meg a CCTV felvételeit, attól tart, hogy vállalkozása hírneve megsérülhetett volna.

„Még soha nem történt ilyen velünk. Ha nem találtuk volna meg a CCTV felvételeket, akkor a hírnevünk bánhatta volna és ez komoly aggodalomra ad okot. Az emberek nem akarnak olyan helyeken enni, ahol szőr vagy hajszálak vannak az ételben. Ötcsillagos élelmiszer-higiéniai besorolással rendelkezünk, és betartjuk az összes élelmiszer-biztonsági irányelvet. De ha nem találtuk volna meg a CCTV felvételeket, akkor könnyen lehet, hogy a jó hírnevünk odalenne.”

Tom most figyelmeztetni akarja az étterem tulajdonosokat, és azt tanácsolja nekik, hogy „tartsák nyitva a szemüket” mert biztos vannak még jó páran, akik hasonló mutatvánnyal akarnak majd próbálkozni.

„Figyelmeztetni akarom a többi vállalkozást, hogy legyenek éberek. Nem csak erre a két emberre kell odafigyelni, hanem bármilyen hasonló szituációnál alaposan meg kell vizsgálni a körülményeket. Sajnos vannak ilyen emberek, akik hajlandóak komoly kockázatot vállalni egy ingyen vacsoráért.” – mondta az étterem tulajdonosa.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után