Óriási káosz Anglia egyik közismert fesztiválján: tömeges menekülés, sátor gyújtogatás, verekedés, késelés és egy 16 éves srác meghalt 1

A Reading és Leeds fesztivál látogatói közül többen is dokumentálták a fesztivál utolsó napjának „kaotikus eseménysorát” a TikTokon. Volt minden, sátorégetés, fosztogatás és verekedés is.

Óriási káosz Anglia egyik közismert fesztiválján: tömeges menekülés, sátor gyújtogatás, verekedés, késelés és egy 16 éves srác meghalt 3

A közösségi oldalakon keringtek a videók, amelyeken hatalmas lángok láthatók és többek közt sátrakkal és székekkel is táplálták a tüzet. A TikTok-felhasználók csalódottságukat fejezték ki egyes résztvevők viselkedése miatt. „Mindig van valaki, akinek tönkre kell tennie az egészet” – mondta egy kommentelő.

A Reading Fesztiválon a rendbontás vasárnap délután 4 órakor kezdődött, miután a biztonságiak létszáma azon a környéken meglehetősen korlátozottnak tűnt.

Óriási káosz Anglia egyik közismert fesztiválján: tömeges menekülés, sátor gyújtogatás, verekedés, késelés és egy 16 éves srác meghalt 4

Az interneten közzétett videókon látszik, ahogy emberek tömegei gyűltek össze, és székeket és egyéb tárgyakat dobáltak a tűzre, amelyeket a sátrak közvetlen közelében gyújtottak meg. Az egyik nagyobb tüzet a Reading Fesztivál helyszínén lévő narancssárga táborban gyújtották, míg egy másik videó a helyszín egy ismeretlen részéről készült közvetlenül naplemente után.

Egy nő azt állította, hogy ki kellett rángatnia alvó barátját egy sátorból, mivel egy másik felgyújtott sátor lángja már csak centikre volt attól, hogy felgyújtsa az övéket is.

A tömeges menekülés a kijárat felé torlódást és késéseket okozott az őrület elől iszkolni próbáló emberek számára. A 21 éves Chloe hajnali 2-kor távozott a fesztiválról, miután látta, hogy a helyzet egyre jobban kezd eldurvulni körülötte.

Óriási káosz Anglia egyik közismert fesztiválján: tömeges menekülés, sátor gyújtogatás, verekedés, késelés és egy 16 éves srác meghalt 5

Azt mondta a Metro.co.uk-nak, hogy a feszültség már a délután folyamán egyre nőtt, és ezt a fiatalabb résztvevőkre fogta első sorban, akiknek egy része elképesztő vállalhatatlan volt.

Chloe ezt mesélte: „Az emberek vizelettel teli üvegeket dobáltak, magas máglyákat raktak, és még késelésekről is hallottunk pletykákat az arénában és környékén.”

„A tűz, amit lefilmeztem, pár lépésnyire volt a sátrunktól, és mindenki egyre több dolgot hajigált bele. Amikor a felügyelők odajöttek, hogy mindenkit odébb tessékeljenek, mindenki kifütyülte őket.”

A 26 éves Amber Vellacott és barátja úgy döntöttek, hogy vasárnap este 7 órakor autójukhoz indulnak és hazamennek, mert attól tartottak, hogy az erőszak tovább fokozódik.

Óriási káosz Anglia egyik közismert fesztiválján: tömeges menekülés, sátor gyújtogatás, verekedés, késelés és egy 16 éves srác meghalt 6

„Láttuk, hogy 16 óra körül tüzek keletkeztek több különböző táborban is, a biztonsági őrök gyorsan oda értek, de az összes gyerek körülölelte szemetet és konzervdobozokat dobált a tűzre. Éreztük, hogy a kempingek hangulata megváltozik, és amikor láttuk, hogy az emberek sátrat és szemetet szednek össze, és dobálják a fák közé és a tűzre, úgy gondoltuk, hogy jobb, ha összepakolunk és elindulunk.”

Eközben a Leeds Fesztivál helyszínén, a Bramham Parkban is tüzek ütöttek ki a kempingekben.

Aidan Tonge így írt a történtekről: „Amint én és a spanom visszaértünk egy Hatalmas tűz ütött ki a sátrunk mellett, kiszedtük belőle a cuccainkat, összepakoltuk a sátrakat és elhúztunk. Mindig is voltak balhés vasárnapok, de SOHA ilyen rossz még nem volt. Nem értem mi történhetett.”

A rendőrség tegnap megerősítette azt is, hogy egy 16 éves fiú meghalt a vasárnapi nap folyamán a Leeds-i Fesztiválon kábítószer-túladagolás miatt.

Az antiszociális viselkedésről szóló jelentések hírhedtté váltak az elmúlt évtizedekben mindkét fesztivál helyszínén, különösen az utolsó napon.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után