„Még durvábban fognak emelkedni az árak, az infláció pár hónap múlva 20% fölé repülhet Angliában” - elismert közgazdászok előrejelzése 1

A Goldman Sachs amerikai befektetési bank arra figyelmeztetett, hogy a brit infláció jövőre elérheti a 22 százalékot is, ha a gázárak szárnyalása nem hagy alább.

„Még durvábban fognak emelkedni az árak, az infláció pár hónap múlva 20% fölé repülhet Angliában” - elismert közgazdászok előrejelzése 3

A múlt héten az Ofgem a brit energiaszabályozó megerősítette, hogy az energia árplafon több mint 3500 fontra emelkedik októberben, aminek következtében a jótékonysági szervezetek arra figyelmeztettek, hogy háztartások milliói sodródnak „üzemanyagszegénységbe”, hacsak a kormány nem lép ez ellen valamit sürgősen.

A Goldman Sachs közgazdászai egy hétfői kutatási feljegyzésben azt írták: „Egy olyan forgatókönyvben, amikor a gázárak a jelenlegi szinten maradnak, azt várjuk, hogy az árplafon ismét több mint 80 százalékkal emelkedik majd januárban (az alapállapotban feltételezett 19-cel szemben).

„(Ez) azt jelentené, hogy az infláció 22,4 százalékos csúcsot érhet el, ami jóval meghaladja a 14,8 százalékos alap-előrejelzésünket.”

A Goldman szerint a recesszió a negyedik negyedévben kezdődik majd, és a gazdaság 0,6 százalékkal zsugorodik 2023-ban. A Goldman Sachs szakértői szerint a Bank of England a jövő hónapban 50 bázisponttal 2,25 százalékra emeli az alapkamatot. A bank jóslatai azt követően hangzottak el, hogy a Citi közgazdászai a múlt héten azt mondták, hogy az infláció januárban 18,6 százalékon fog majd tetőzni.

A British Gas a múlt héten viszont bejelentette, hogy nyereségének 10 százalékát az energiaválság ideje alatt az energiaszámlák emelkedésével küzdő háztartások támogatására fordítja.

Az energiavállalat Boris Johnsonnak, Nadhim Zahawi pénzügyminiszternek és mindkét tory vezetőjelöltnek írt levelében kérte, hogy intézkedjenek a „vállalkozások, megélhetési források és munkahelyek védelme” érdekében.

A Centrica, a British Gas Energy anyacége arra sürgette a politikusokat, hogy vezessenek be a Covid idején használthoz hasonló támogatásokat a vállalkozásoknak, átmenetileg 5 százalékra csökkentsék az áfát, és kapjon nagyobb önállóságot az Ofgem a szabályozás módosítására.

A miniszterelnöki posztért versenyben lévő jelöltek közül Rishi Sunak azt mondta, hogy körülbelül 5 milliárd fontot költene a legsebezhetőbbek támogatására segélycsomagok segítségével, míg Liz Truss 30 milliárd fontos adócsökkentést hajtana végre.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után