Orbán Viktor megvétózta és blokkolta a 43 milliárd fontnyi EU-s segélyt Ukrajnának, azután, hogy megállapodás született a tagsági tárgyalások megkezdéséről Kijevvel 1

Orbán a közösségi médiában jelentette be a vétót. Az X-en ezt írta: „Az éjszakai műszak összefoglalása: vétó az Ukrajnának szánt pluszpénz kapcsán. Jövőre visszatérünk a kérdésre az #EUCO-ban, megfelelő felkészülés után.”

Orbán Viktor megvétózta és blokkolta a 43 milliárd fontnyi EU-s segélyt Ukrajnának, azután, hogy megállapodás született a tagsági tárgyalások megkezdéséről Kijevvel 3

„26 országgal egyetértünk. Jelenleg nincs azonban megállapodás Magyarország részéről, de nagyon bízom, hogy a következő évben lesz” – mondta Mark Rutte holland kormányfő. Az EU vezetői azt tervezik, hogy a jövő év elején folytatják a megbeszéléseket az Ukrajnának nyújtott segélyeket illetően.

Ukrajna uniós és amerikai pénzekre támaszkodik elsősorban, miközben az orosz megszállás ellen küzd. Volodimir Zelenszkij elnök korábban országa és Európa győzelmeként méltatta az EU tagsági tárgyalásokról szóló döntését. Orbán, aki korábban ellenezte az EU-csatlakozási tárgyalások kezdeményezését, úgy döntött, hogy kivonul a tárgyalóteremből, lehetővé téve a többi uniós vezető számára, hogy az ő közvetlen részvétele nélkül konszenzusos döntést hozzanak.

E lépés ellenére később bírálta a megállapodást, és „teljesen értelmetlen, irracionális és helytelen döntésnek” minősítette. Orbán a hét elején a magyar parlament képviselőinek nyilatkozva azt mondta, hogy Ukrajna EU-csatlakozásának még nem jött el az ideje, és a tagsági tárgyalások megkezdésének előfeltétele kell, hogy legyen a stratégiai partnerség kialakítása Kijevvel.

“Érdekeltek vagyunk egy békés és virágzó Ukrajna létrehozásában, de ehhez a lehető leggyorsabb béketeremtésre és a stratégiai partnerség tudatos elmélyítésére van szükség” – mondta, hozzátéve, hogy egy ilyen folyamat “több évig is eltarthat”.

“Mindennek megvan a maga ideje, de Ukrajna európai uniós taggá válásának az ideje még nem jött el.” – mondta Orbán.

Magyarország energiaellátásának jelentős része Oroszországtól függ, a miniszterelnököt pedig széles körben Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legmeghatározóbb szövetségeseként tartják számon Európában.

A budapesti kormány következetesen akadályozza a folyamatban lévő konfliktus miatt tervezett Moszkvával szembeni szankciók bevezetését, és aktívan igyekszik további olaj- és gázforrásokat szerezni Oroszországtól.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után