„Olyan volt, mintha agy autó csapódott volna a házba” – 3.3-as erősségű földrengés volt Nagy-Britannia északi részén 1

A BBC értesülései szerint a Mull-szigetet és a környező területeket megrázó földrengést számos helyi lakos jelentette és többek elmondása szerint olyan érzés volt, mintha egy autó ütközött volna neki egy épületnek.

„Olyan volt, mintha agy autó csapódott volna a házba” – 3.3-as erősségű földrengés volt Nagy-Britannia északi részén 3

A brit geológiai intézet (BGS) szerint a 3,3-as erősségű földrengés hétfőn 19:30 magasságában történt. A rengést még a partoktól kicsit beljebb, valamint a Belső-Hebridák területén és Coll sziget területén is lehetett érezni. Alasdair Satchel, aki a földrengés epicentruma közelében él a Dervaig nevezetű kis településen – néhány mérföldre nyugatra Tobermorytól a sziget északi részén – azt mondta, hogy azt hitte, egy autó csapódott bele a házába, akkora hangja volt.

A BGS szerint a földmozgás érezhető kellett, hogy legyen Mullban, a környező szigeteken és a szárazföldön a part menti területeken egyaránt, főként az epicentrum körülbelül 50 kilométeres körzetén belül szinte mindenfelé.

A PA hírügynökség szerint a lakók közül volt, aki azt nyilatkozta, hogy “az egész háza nyikorgott”, “minden ablak és ajtó zörgött”, és “rezegni látszott a kanapé is”. Mások azt mondták a BGS-nek, hogy “azt hitték, hogy egy autó csapódott a házba”, és olyan is volt, aki szerint “olyan volt, mint egy nagy robbanás valahol a közelben”.

Satchel a BBC Scotlandnak azt mondta, hogy az íróasztalánál ült, amikor “hosszú, hangos csattogó zajt” hallott.

“Azt gondoltam, mi a fene folyik itt?” – mondta. „A feleségem éppen elment, hogy kocsival elvigye az apósomat a házához, és azt hittem, megcsúszott a jégen, és nekiütközött a házunknak.” Majd hozzátette: „Később utórengést is hallottunk. Nagyon bizarr volt. Nem az a fajta dolog, amit az ember gyakran tapasztal Mull területén.”

Néhányan a közösségi oldalakon osztották meg tapasztalataikat a földrengéssel kapcsolatban.

Nick Ray az X-en például azt írta, hogy „olyan volt, mint egy dübörgő vonat ami épp egy alagúton halad keresztül”, és hozzátette, hogy jó pár másodpercig eltartott.

Egy másik személy ezt írta: “Furcsa csattanást hallottunk, és a komódban a poharak és a tányérok zörögni kezdtek.”

Hétfőn korábban Moidart környékén egy 2,3-as erősségű földrengést rögzítettek 14 óra 24 perc körül, míg volt egy 1,1-es erősségű rengés is nem olyan messze Morvernben 13 óra 10 perckor. Mindhárom földrengés 7 km-es mélységben volt.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után