Oltatlan intenzív osztályos orvos állt le vitatkozni az egészségügyminiszterrel a kamerák előtt az oltások kapcsán 1

Egy be nem oltott orvos a kamerák előtt szállt szembe és kérdőjelezte meg az egészségügyi miniszter álláspontját a kormány azon politikája kapcsán, amely szerint az NHS minden alkalmazottjának kötelezővé fogják tenni a Covid elleni oltást. A videó természetesen kiszivárgott és most mindenki erről beszél…

Oltatlan intenzív osztályos orvos állt le vitatkozni az egészségügyminiszterrel a kamerák előtt az oltások kapcsán 3

A londoni King’s College Kórházban tett látogatása során Sajid Javid arról kérdezte az orvosokat a kamerák előtt, hogy mit gondolnak az új szabályokról. Steve James aneszteziológus tanácsadó, aki a járvány kezdete óta Covid-betegekkel foglalkozik az intenzív osztályon, megragadta az alkalmat, hogy elmondja Javid úrnak, miért gondolja, hogy az irányelv hibás. Dr. James nyíltan és egyenesen kimondta, hogy egyáltalán „nem örül” az új szabályoknak.

„Valamikor korábban már átestem a COVID-on, vannak bennem antitestek, és a kezdetek óta a Covid intenzív osztályon dolgozom. Nem kaptam védőoltást, és nem is akarok oltást kapni.” – mondta az egészségügyi miniszternek.

„A vakcinák csak körülbelül nyolc hétig csökkentik az átvitelt a Delta variáns esetében, az Omicron esetében pedig ez valószínűleg még kevesebb. És ezért elbocsátanának, ha nincs védőoltásom? Az oltások tudományos háttere nem elég erős.” – folytatta.

Mr. Javid erre ezt válaszolta: „Tiszteletben tartom a véleményét, de sok más különböző álláspont is létezik. Megértem, és nyilvánvalóan mindezt mérlegelnünk kell mind az egészségügy, mind a szociális ellátás tekintetében, ugyanakkor ez a téma mindig is vita tárgyát fogja képezni.”

Dr. James azt is elmondta, hogy tud egy másik kollégájáról is, aki hasonló pozícióban van. Ezt követően felszólította az egészségügyi minisztert, hogy „mérsékelje” a szabálymódosításokat, tekintettel a járvány „változó képére” az Omicron megjelenését követően. Hozzátette, hogy legalább azoknak az egészségügyi dolgozóknak nem kéne kötelezővé tenni az oltást, akinek vannak antitestek a szervezetében és nincsenek beoltva, mivel az jó eséllyel egyenértékű azzal, mintha valaki be van oltva.

De Mr. Javid erre azt felelte neki, hogy „egy bizonyos ponton” az ő védelme is „el fog múlni”. „Tisztelem a nézeteit, és ennél is jobban tisztelem mindazt, amit itt csinál, és azt, hogy életeket ment” – mondta James úrnak az egészségügyi miniszter.

A beszélgetést követően a King’s College Kórház szóvivője azt mondta: „Bár jelenleg nem kötelező az alkalmazottak számára a COVID-19 elleni védőoltás beadása vagy az illető oltási státuszának nyilvánosságra hozatala, határozottan támogatjuk és bátorítjuk minden munkatársunkat, hogy megkapják az oltásokat az országos iránymutatásoknak megfelelően – és munkatársaink közel 90%-a már meg is tette ezt.”

Az NHS England legfrissebb adatai szerint az NHS alkalmazottainak több mint 90%-a kapott már legalább két adag COVID-oltást, és több mint 60%-uk megkapta az emlékeztető oltást is. Decemberben a parlamenti képviselők olyan intézkedéseket hagytak jóvá, amelyek kötelezővé teszik a védőoltásokat az NHS minden dolgozója számára, akik személyesen érintkeznek a betegekkel.

Április 1-től lép életbe az új törvény, amely szerint az alkalmazottaknak teljes körűen be kell oltaniuk magukat, vagyis aki még idáig nem kapta meg az első oltását, annak a jövő hónap elejéig be kell azt adatnia.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után