Norvégia irányából érkező hideg front hoz fagyot, esőt és havat Nagy-Britanniába 1

Egy Skandináviából származó időjárási rendszer február elejétől komoly fagyokat hoz az Egyesült Királyságba, és eközben a legfrissebb időjárási előrejelzésből azt is megtudhatjuk, hogy mikor hullhat ismét a hó a szigetország területén.

Norvégia irányából érkező hideg front hoz fagyot, esőt és havat Nagy-Britanniába 3

A WXcharts, a Met Office adatait használó interaktív időjárási térkép előrejelzése szerint a Nagy-Britanniában élők nagyjából február 6-tól kezdve számíthatnak havazásra, főként Észak-Angliában és Skóciában. Lesznek azonban, akik akár már ma is láthatnak havazást, mivel a Met Office télies időjárást jósol a Penninek magasabban fekvő részein.

A meteorológiai intézet mindeközben sárga eső miatti riasztást adott ki Lancashire és Cumbria nagy részére, egészen a kedd kora reggeli órákig, és a magasabban fekvő területeken akár 40 és 50 mm közötti csapadékmennyiség is lehetséges. Az érintett területek közé tartozik Preston, Bradford, Blackpool és Lancaster. Néhány területen előfordulhat, hogy elönti a víz, az eső pedig közlekedési fennakadásokat is okozhat.

A meteorológiai intézet arra figyelmeztetett, hogy kedd reggel „zuhanó hőmérséklet és meglehetősen kiterjedt fagy” éri az Egyesült Királyság egyes részeit. Alex Burkill, a Met Office meteorológusa szerint Nyugat-Skóciát és Észak-Írország vidéki területeit érinti majd a leginkább a jelentős hőmérsékletcsökkenés, és sok helyen „jóval fagypont alatti hőmérséklet is várható”. Az Egyesült Királyság többi része megússza a kemény hideget a „felhőtakaró” miatt.

Szerdán ezt követően egy újabb sárga figyelmeztetés következik, ezúttal erős szél miatt Skócia legészakibb részein reggel 7 és 19 óra között. A figyelmeztetések azt jelentik, hogy a január nedves és szeles idővel zárul, az Egyesült Királyságot pedig már ebben a hónapban két vihar is sújtotta – Isha és Jocelyn.

A skót Kinlochewe falu pedig mindeközben nemrégiben beállította az Egyesült Királyság januári hőmérsékleti rekordját, miután vasárnap nem kevesebb, mint 19,6 fokot mértek ott. Ez megdönti az Egyesült Királyság eddigi 18,3 fokos januári legmagasabb hőmérsékleti rekordját, amelyet Inchmarlo és Aboyne területén mértek 2003-ban, valamint Abernél 1958-ban és 1971-ben, mondta a Met Office egyik szakértője.

Craig Snell, a Met Office meteorológusa a következőket nyilatkozta: „Valóban van egy időjárási front, amely átszeli az országot, és jól megfigyelhető az esősáv – tőle délre enyhébb levegő van, tőle északra pedig jóval hidegebb.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után