Egy metróban kellemetlenkedő perverzt kapcsolt le két civil ruhás rendőr a londoni metró egyik járatán a minap, amikor éppen egy nőt próbált meg molesztálni.

A 38 éves Shobankumar Jothiramanra a két rendőr először akkor figyelt fel, amikor a férfi a Mile End metrómegállóban cirkált fel-alá, és nőket figyelt. Ezután felszállt a Central vonal egyik szerelvényére, amely a Liverpool street felé ment, és  „indokolatlanul közel” állt egy fiatal nőhöz a rendörök szerint. Ezután nem sokkal ruhán keresztül molesztálni kezdte az áldozatot. Ekkor lépett közbe a két civil ruhás rendőr, és tartóztatta le.

„Senkinek nem kellene kellemetlen, szexuális zaklatást átélnie az utazás közben” – mondta Graham Jones nyomozó. „Az alapján, ahogy a megállóban cirkált, és figyelte a nőket, egyértelműen potenciális áldozat után kutatott, mielőtt felszállt a vonatra. A szerencsétlenségére két civilruhás BTP rendőr éppen azon a vonalon dolgozott inkognítóban, amit ő választott a molesztálásra, így egyből le tudták tartóztatni, és bevinni a rendőrségre.”

a kép csak illusztráció

„Mindenkinek joga van utaznia anélkül, hogy félnie kellene, vagy kellemetlen helyzetbe hoznák” – mondta Siwan Hayward, a közlekedésfelügyelet vezetője.

„Éppen ezért a rendőrséggel együttműködve mindennemű szexuális zaklatás jellegű magaviseletet szigorúan távol akarunk tartani a metróktól Londonban. Ez az eset egyértelmű üzenetet küld a molesztálóknak, mégpedig azt, hogy a civil ruhás rendőrök ott vannak mindenhol. Az ilyen alakokat el fogják kapni, és bíróság elé viszik őket.”

Jothiramant már bűnösnek is ítélték a Westminster bíróságon szexuális zaklatás ügyében. 26 hét börtönbüntetést kapott két évre felfüggesztve, és 7 évig szerepelni fog a regisztrált szexuális zaklatók nyilvántartásában.    Forrás Hirdetőknek: [email protected]