Néhány hatékony módszer a feszültség kezelésére 1

A szorongás jellemzője a feszültség félelemszerű, kellemetlen érzés, amely különböző formákban és intenzitással jelentkezhet. A munkahelyi, anyagi vagy magánéleti stressz csak idő kérdése, hogy mikor tör ki valamilyen betegség formájában. A görcsös megfelelési kényszer tartós fennállása komoly tünetekkel járhat. Nem mindenki ugyanúgy viseli el a lelki problémákat valaki tovább képes cipelni a terheket, míg mások könnyen lelki válságba kerülnek. Hasfájás, fej- és vállfájdalom, valamint a magas vérnyomás is azt jelzi nem vagyunk rendben, gyors változtatásra van szükségünk. A szorongás gyógyszeres kezelése könnyű útnak tűnhet azonban most ajánlunk pár módszert, amelyekkel természetes úton küzdheted le belső félelmeidet. Ha úgy érzed indulatossá, lehangolttá váltál, csökkent a koncentrációképességed és emellett gyengült az immunrendszered mindenképpen változtatnod kell az életeden.

Néhány hatékony módszer a feszültség kezelésére 3

A kiváltó ok megkeresése

A legfontosabb, hogy átgondold mi okozza az életedben a feszültséget, honnan eredeztethető a probléma. A munkahelyi konfliktusok vagy a kamaszodó gyerekek is egyaránt vezethetnek súlyos bonyodalmakhoz. Vagy egyszerűen csak túlhajszoltad magad az utóbbi időben? Tanulj meg végre nemet mondani, fordítsd több időt magadra. Amennyiben úgy érzed egyedül nem tudod csökkenteni a rajtad lévő nyomást, nyugodtan fordulj egy szakemberhez, ő majd segít kibillenteni ebből a lelkiállapotból.

Aranyat érő mozgás

Ideje megtalálnod a korodnak és testalkatodnak megfelelő mozgást, ahelyett, hogy egész nap a kanapén punnyadnál. Egyedül vagy társaságban menne jobban a sport? A jóga, a futás vagy a tánc javítja az anyagcsere hatékonyságát, energikusabbnak érezheted magad, kellemesen elfárasztanak, így biztosan jobban fogsz tudni aludni is.

A közösség ereje

Napjainkban hajlamosak vagyunk magunkba fordulni, a pandémia a kapcsolatainkat is megtépázta. Sokakat az is kellőképpen  kikapcsol, ha online vásárolhat vagy egy online rulett oldalán próbálhatja ki a szerencséjét. De a depresszióval küzdőknek azt ajánljuk, hogy járjanak többet társaságba. Mozduljunk ki, mert a magány érzése eluralkodik és csak tovább mélyítheti a problémáikat.

Stresszoldó technikák alkalmazása

Rengeteg tanfolyam létezik, amelyek segítségével elsajátíthatunk technikákat például különféle légzéstechnikákat vagy csak kibeszélhetjük magunkból a lelkünket nyomó terheket. Vagy jelentkezzünk be a hozzánk legközelebb eső masszázsszalonba és kényeztessük a testünket. A gyógynövények, illóolajok hatásaira is sokan esküsznek számos növényi kivonat áll rendelkezésre, amelyek nappal nyugtatnak, éjszaka pedig elősegítik a minőségi alvást. Rendszeres szaunázás, vagy gyógyfürdőzés hatása is áldásos vagy a méreganyagok lecsapolása is óriási eredményt hozhat. Tarts egy pár napos böjtöt vagy kezdj bele egy autogén tréningbe, hidd el nem fogsz csalódni!

Változtass az életformádon

Az egyensúly, a lelki béke megtalálása a legtöbb embernek komoly kihívással járhat. Túl sok inger ér minket nap, mint nap táplálkozásunk, életformánk is eltolódott egy negatív irányba. A túlzott hús-, és cukorfogyasztás, a dohányzás és az alkohol mind-mind komoly problémákat okoznak hosszútávon. Mindenképpen egyél több zöldséget és gyümölcsöt, kerüld a káros szenvedélyeket. Add meg a testednek a szükséges tápanyagokat, hogy teljesíteni tudjon. Figyelj arra, hogy megfelelő időben menj el aludni, lefekvés előtt már ne használj elektronikai eszközöket, szellőztess egy nagyot. Legyen időd nyugodtan megvacsorázni, a családoddal tölteni a szabadidődet. Kerüld a hangos zenét, a túl intenzív hatásokat. Meditálj vagy csak egyszerűen gondold át a nap történéseit, ne görcsölj előre a következő napon. Szánj időt tudatosan a párkapcsolatodra, a közös pillanatok, nevetés, humor köztudottan boldogsághormonokat szabadít fel. Legyen napirended, tervezz előre, hiszen ezáltal is kiegyensúlyozottabban érezheted magad, mintha ide-oda kapkodsz, mindenbe belekapsz. Figyel tudatosan a folyadékbevitelre! Részesítsd előnyben a tiszta vizet, vagy a cukrozatlan teát, gyümölcsleveket. A vitaminok elengedhetetlenek az egészség megőrzése szempontjából, így ne hanyagold el őket. Félelem hatására megnő a magnéziumszükséglet is, erre figyelj oda. Ha azt érzed, hogy kezdesz kiégni kérj szabadságot, hiszen mindenkinek szüksége van egy kis feltöltődésre. Utazz el, kapcsold ki a mobilod, szakadj ki a szürke hétköznapokból és kirándulj kedvedre.

Élj a hobbidnak

Szánj időt magadra, használd ki tudatosan a szabadidődet. Nézz meg egy jó filmet, vagy olvasd el a kedvenc könyvedet vagy csak vezess blogot. Ezáltal ledobhatod magadról a terhet, szabadjára engedheted a gondolataidat. A szabadban űzött tevékenységek is pozitív hatással vannak a lelkedre. A természet közelsége gyógyír minden gondodra. A háziállatok gondozása is elterelheti a figyelmedet az életedet átható kellemetlenségekről. Divatba jöttek a felnőtt színezők is, a festő és kreatív kurzusok válassz egyet, ami megnyugtat. Ha a sütés-főzés a szívednek kedves tevékenység, készíts finom falatokat: a családod és a barátaid is értékelni fogják és te is örömet találsz benne.

Eustressz csúcsteljesítményre sarkall

Ez a fajta stressz a negatívval szemben – ami hosszabb ideig fennáll – csak rövid ideig tart és könnyen beépíthető akár mindennapokba. Az ember komfortzónáján kívül eső tevékenységek végzése közben sokszor előfordul, hogy a stressz a legjobbat hozza ki belőlünk. Fókuszáltabbak, összeszedettebbek leszünk a munkatársaik előtt tartandó beszámoló közben, viszont ha valamitől rettegünk, azt inkább kerüljük el, mert mindenképpen negatív érzéseket kelt majd bennünk. Példának okán egy vizsgaszituációban Pozitiv Stressz Hatására jobb teljesítményt, jegyet érhetünk el ezzel ellentétben disabled és bénultság érzése szabadulhat fel síléccel a lábunkon egy magas hegy tetején.

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után