A Kelet-Londonban dolgozók nem mindennapi látványban részesülhettek, miután egy nő négy órán át meztelenül, nagyterpeszben ült ki a brit főváros egyik lakóépületének tetejére.

rooftop1

Nem kis meglepetést okozott a környékbelieknek, és minden arra járónak a látszólag igen kényelmetlen pózban ücsörgő hölgy, aki meztelenül, majdhogynem spárgában „meditált” órákon át egy ház tetején London Whitechapel nevű körzetében a ommercial Street-en.

Az egyik szemtanú, Raquel Rodrigues, aki egy szomszédos háztetőről le is fotózta a magát közszemlére kitevő nőt, azt mondta, hogy az utcán elhaladó járókelők mindent láttak odalentről.

„Elég kényelmetlen póznak látszott, amiben ült. Úgy tűnt, közte és a tető közt nem volt semmi. Nem értem, hogy úszhatta meg. Ha én mászkálnék az utcán meztelenül, engem tuti letartóztatnának. Rengeteg iroda és cég van a környéken. Az emberek egymás után jöttek ki az utcára, hogy megkukkolják, majd visszamentek dolgozni.” – mesélte a Standard-nek a 29 éves marketinges.

Ms Rodrigues elmondása szerint a nőt mindenki megbámulta, de senki nem csinált nagy ügyet belőle, mivel Kelet-Londonban hozzá vannak szokva az emberek a nem hétköznapi látványosságokhoz, és az efféle attrakciókhoz. Hozzátette, hogy a hölgyemény időnként úgy tűnt, reszketett, de nem tudni, hogy a hidegtől, vagy az idegességtől.

A mutatvány, mint kiderült egy művészi alkotás része volt. Poppy Jackson művésznő délután 1-től 5-ig tartózkodott a háztetőn és elvileg ma újra megtekinthető lesz ugyanott. A szemtanúk szerint csak néha tartott pár perc szünetet a performansz közben.

A mű szimplán a „Site” nevet kapta, ami magyarul telek, telephely, vagy fekvés, helyzet jelentésekkel bír… Mindenki döntse el maga, mit lát. A hölgy produkciója egyben egy fesztivál eleme és egyben reklámfogása is lehet, amit a Toynbee Studios-ban tartanak, ami nem más, mint az épület, aminek a tetején Poppy Jackson szórakoztatta az utca embereit. Aki kíváncsi lett, az ne fogja vissza magát.    Forrás: http://www.standard.co.uk/

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” colorscheme=”light” hide_cover=”1″ show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”0″ small_header=”1″ hide_cta=”1″ ]   – Itt Like-old oldalunkat