Nagyot zuhant a Nagy-Britanniába érkező EU polgárok száma – friss bevándorlási adatok 1

A Brexit népszavazás óta, a legfrissebb statisztikai adatok szerint, azoknak a száma, akik az EU területéről érkeznek Nagy-Britanniába, már kevesebb, mint a felére zuhant vissza. A brit statisztikai hivatal nemrég tette közzé a legfrissebb számadatokat, amiket korrigáltak, miután előzetesen alábecsülték az EUs migráció mértékét.

brexit kilépés eu állampolgárok

Az új statisztikák szerint a referendumig, vagyis 2016 nyaráig tartó egy év alatt 190 ezer ember jött az EU területéről Nagy-Britanniába élni, ezzel szemben idén, a legutóbbi 12 hónapos mért időszak alatt ez a szám már csak mindössze 92 ezer fő volt. Ami az unió területén kívülről származó bevándorlók számát illeti, az a 2017-es esztendő óta viszonylag stabilnak mondható. Itt annyi változás volt inkább tapasztalható, hogy több lett azoknak a száma, akik már úgy érkeznek, hogy van munkájuk, és csökkent azoké, akik csak az érkezést követően kezdenek el munka után nézelődni.

Összességében a nettó bevándorlás 226 000 volt az elmúlt 12 hónap során, 612 000 ember költözött az Egyesült Királyságba míg ezzel szemben összesen 385 000 távozott. Jay Lindop, az ONS egyik igazgatója ezt nyilatkozta az új statisztikai adatokról:

„A legjobban talán úgy lehetne összefoglalni a dolgot a friss adatok tükrében, hogy a hosszútávú nemzetközi bevándorlás továbbra is hozzáad Nagy-Britannia teljes lakosságához és nem pedig csökkenti azt. Az emberek mennyisége nagyjából hasonló 2016 óta, inkább az összetétel változott az EUs és nem EUs bevándorlók mennyiségét illetően.”

„A rendelkezésére álló adatforrások felhasználásával jól láthatjuk, hogy az EU állampolgárok bevándorlása csökken. Ugyanakkor továbbra is több uniós polgár költözik az Egyesült Királyságba, mint amennyi távozik, főleg munka céljából, bár a helyzet más az EU8 polgárainak esetében, mivel az ezekből az országokból származók többen távoznak, mint érkeznek.” (Az EU8-ba Magyarország is beletartozik, vagyis mi magyarok is fogyunk a királyság területén az utóbbi évek során.)

Nagyot zuhant a Nagy-Britanniába érkező EU polgárok száma – friss bevándorlási adatok 3

A munkáspárt szerint a számadatok is azt bizonyítják, hogy a kormány azon célja, hogy a nettó migrációt évi 100 000-re csökkentse, “megvalósíthatatlan”.

“Most a kormánypártiak ezt még rosszabbá akarják tenni azáltal, hogy megpróbálják kizárni az összes alulfizetett munkavállalót, és ragaszkodnak hozzá, hogy képzetlennek nevezzék őket. Ez minden bizonnyal óriási károkat okozna közszolgáltatásainknak, beleértve az NHS-t, valamint az Egyesült Királyság több iparágát is.” – nyilatkozta a téma kapcsán Diane Abbott.

Összességében az EU nettó migrációja 59 000-re csökkent – ez a kevesebb, mint egyharmadát jelenti a 219 000-es csúcsnak a 2015 márciusáig tartó évben -, míg az EU-n kívüli nettó migráció 219 000 volt.

Az EU8 országaiból – a Cseh Köztársaságból, Észtországból, Magyarországból, Lettországból, Litvániából, Lengyelországból, Szlovákiából és Szlovéniából – érkezők száma az, ami a Brexit óta a legnagyobb mértékben esett vissza. A márciusig tartó 12 hónap alatt 7000-rel több uniós polgár távozott az EU8 polgárok közül, mint amennyi érkezett. Összesen 43 ezren mentek el.

A Közpolitikai Kutatóintézet szerint a visszaesés „számos tényezőnek tudható be, ám valószínűleg elsődleges magyarázat a font gyenge árfolyama és a Brexit körül fennálló bizonytalanság”.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után