Nagyot zuhan a hőmérséklet és több helyen havazás lesz Nagy-Britanniában a héten 1

Nagy-Britannia számos területén hóesést jósolnak januárra, ugyanis a hőmérséklet igen nagyot fog esni a szigetország nagy részén a meteorológusok előrejelzése szerint.

Nagyot zuhan a hőmérséklet és több helyen havazás lesz Nagy-Britanniában a héten 3

A brit meteorológiai intézet, a Met Office azt közölte, hogy a sarkvidék irányából érkezik egy igen hideg légtömeg a térségbe, és véget vet az eddig szokatlanul enyhe télnek, jeges, szeles időt hozva magával, ami egészen februárig is eltarthat.

A hőmérséklet igen fagyosra fordul majd rengeteg helyen országszerte, ugyanis az időjósok szerint a hétvégére jócskán 0C alá süllyed majd a hőmérő higanyszála. Sok helyen, még az ország déli felén is -5C-ig is csökkenhet a hőmérséklet. Az sem kizárt, hogy a tavalyihoz hasonló időjárási körülmények elé nézünk majd a szigetország számos területén, amit mindenhol csak úgy emlegetnek mostanában, hogy a „keleti szörny” vagy Beast from the East.

A Met Office egyik időjósa, Grahame Madge ezt nyilatkozta: „Jelenleg a hőmérséklet Nagy-Britannia legtöbb pontján a 10C-t is meghaladja napközben, ami január közepén szokatlanul magasnak mondható. De a hét végére ezek a számok drámaian meg fognak változni. Csütörtök folyamán érkezik majd meg az ország fölé a hidegebb idő, ami a messzi északról vonul dél felé. Várhatóan az eddiginél jóval több csapadék is fog majd esni.”

Nagyot zuhan a hőmérséklet és több helyen havazás lesz Nagy-Britanniában a héten 4

„Jelenleg úgy tűnik, hogy a hideg, csapadékos idő a január hátralevő felében nagy eséllyel meg is marad. Ez pedig azt jelenti, hogy a havazás és a fagy valószínűségi országszerte igencsak megemelkedik.” Természetesen a legtöbb hóra és a legnagyobb hidegekre jellemzően inkább az északi területeken lehet majd számítani.

Péntek

Nagyot zuhan a hőmérséklet és több helyen havazás lesz Nagy-Britanniában a héten 5

A szeles idő miatt a hőmérsékletet adott esetben akár 5-10C-kal is hidegebbnek érezhetjük majd, mint valójában, így azokon a helyeken, ahol a hőmérséklet 0C alá megy, esetleg egészen -5C-ig, nem lesz majd túl kellemes sokat a szabadban tartózkodni.

Tavaly február március környékén, a nagy havazást és fagyos, szokatlanul hideg téli időt egy Szibéria felől érkező hideg légáramlat hozta, ami többször egymás után teljesen megbénította a közlekedést Nagy-Britannia számos pontján, és összesen 17 ember életét követelte.              Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás