A doncasteri állatkertben kapott lencsevégre egy fotós egy intim és meglehetősen különös jelenetet, amin az látható, ahogy két hím oroszlán úgy viselkedik, mintha párosodni próbálna.

A fotók a Yorkshire Wildlife Parkban készültek, nem sokkal azután, hogy az egyik hím oroszlán rámászott a másik hím oroszlánra, pont úgy, mint ahogy közösüléskor szoktak – annak ellenére, hogy egy nőstény oroszlán is ott volt a közvetlen közelben. A szokatlan pillanatot az amatőr fotós, Russ Bridges örökítette meg.

„Két hím és egy nőstény volt azon a területen. Aztán az egyik hím egyszer csak felállt, odasétált a másikhoz, és a hátára ült. Rajtam kívül még pár ember nézelődött ott, amikor meglátták, nevetni kezdtek, és kommenteket tettek arról, hogy minek is tűnik ez. Kicsit ilyen „fel kellett volna vennie a szemüvegét” pillanat volt, mivel a nőstény pont ott feküdt a másik hím mellett. Bár azt is hozzá kell tenni, hogy a nőstény mindig meglegyintette a mancsával azt a hímet, aki közel akart menni hozzá.”

„Egyébként nem teljesen példa nélküli az, hogy néha így viselkednek. Nem tudom, hogy ez egy ilyen dominanciát kifejező dolog-e – kívülről az egész agresszívnak hathat, de a valóságban ők jó barátok, és csak játszanak.”

Bridges azt is hozzátette, hogy régóta fotóz vadállatokat a parkban és azon kívül, de ez az első alkalom, hogy ilyet látott személyesen.

„Általában csak fekszenek és alszanak, de most nagyon is elevenek voltak. Van egy kedvenc képem, amin az felül lévő hím éppen kidugja a nyelvét. Sose láttam még ilyet, hogy az egyik rámászna a másik hátára… és még a nyelvét is kidugja közben – olyan, mintha azt mutatná, hogy büszke arra, amit éppen csinál.”    Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com