Nagy-Britanniában mostantól illegális lefeküdni bárkivel, akivel nem lakunk egy helyen 1

A brit kormány által a koronavírus miatt bevezetett legújabb intézkedések azt eredményezték, hogy gyakorlatilag tilossá vált bárki olyannal „hálni”, akivel nem egy háztartásban élünk. Bár a szituáció elsőre egy nagy viccnek hangzik, sokak számára elég valószínű, hogy inkább igen elszomorító.

Nagy-Britanniában mostantól illegális lefeküdni bárkivel, akivel nem lakunk egy helyen 2

A parlamenti képviselők hétfőn új intézkedéseket vezettek be, amelyek megtiltják Anglia lakosságának, hogy beltéri szociális tevékenységeket folytathassanak olyanokkal, akikkel nem élnek egy fedél alatt. Egészen hétfőig a kijárási korlátozás szabályait csak az sértette meg, aki ellátogatott más otthonába. Mostantól azonban mindkét embert vád alá lehet helyezni az egészségvédelmi (koronavírus, korlátozások) rendelet 2020. évi törvényjavaslatának új módosítása alapján.

A korábbi szabályok egyszerűen kimondták, hogy az embereknek “otthon kell maradniuk”, és el kell kerülniük minden nem létfontosságú utazást. A törvényjavaslat módosítása azonban most egyértelművé teszi, hogy csak „indokolt esetben” tehető kivétel a bent találkozást illetően, és a szeretkezés nem szerepel a kivételek listáján. Azt, hogy az éjszakát nem a saját otthonunkban töltjük, csak az alábbi dolgok tehetik indokolttá: költözés, munka, temetésen való részvétel, gondozás és a valamiféle veszély vagy erőszakos személy elkerülése.

A legutóbbi módosítások értelmében kint a szabadban (parkban, tengerparton, kertben) találkozhatunk ismerőseinkkel, szeretteinkkel, de maximum csak hatan és a távolságtartás szabályait továbbra is betartva.

Tehát, nem tettek kivételt azon párok számára, akik nem élnek együtt, vagyis tölthetnek együtt időt kint a szabadban, de bent a lakásban nem. A jelenlegi törvények szerint ugyanakkor azok, akik kint a szabadban szexelnek, büntethetők…

Másfelől, habár a rendõrség a szabályok megszegéséért letartóztathat vagy pénzbírságot szabhat ki (a büntetés a szabályok első alkalommal való megszegésekor 100 font), azonban nem áll hatalmában ellenõrizni a szabálysértéseket az emberek otthonaiban.

Adam Wagner, a Doughty Street Chambers emberi jogi ügyvédje ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy ez a szituáció elég jól rávilágított arra, hogy az Egyesült Királyság területén bevezetett intézkedések „mennyire durván lekorlátozták a nem együtt élő párok mindennapos tevékenységeit és kapcsolattartását”… “Ez a magánélethez és a családi élethez fűződő jogaink igen jelentős korlátozása, ugyanakkor viszont a közegészségügyi kockázat súlyossága miatt nem kizárt, hogy még egy ilyen kemény intézkedés is megindokolható” – nyilatkozta dr. Wagner.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után