koronavírus szájmaszk

A szájmaszkok használata június közepétől kötelezővé válik az angliai tömegközlekedés minden fajtáján, jelentette be a közlekedési miniszter az egyik legutóbbi sajtótájékoztatón.

koronavírus szájmaszk

Grant Shapps, a csütörtöki nap folyamán a Downing Streeten tartott beszédében hivatalosan is kihirdette, hogy Anglia területén a buszokon, metrókon és a vonatokon utazóktól egyformán elvárja majd a kormány, hogy maszkot viseljenek az utazás ideje alatt. A jogszabály pedig június 15-től lép majd érvénybe.

„Ez nem műtéti maszkok használatát jelenti, amelyeket a kórházakban az orvosok viselnek. Csak egy olyan ruhadarabról, vagy egyszerű szájmaszkról beszélünk, amit akárki otthon is el tud készíteni, vagy egy ruhadarab amit a szánk elé tudunk helyezni. Lesznek kivételek, akik számára nem lesz kötelező a maszk viselése, mint például a nagyon fiatal gyermekek, fogyatékkal élők és a légzési nehézségekkel küzdő emberek.” – nyilatkozta Mr. Shapps.

Azok a személyek, akik ezt a néhány nap múlva érvénybe lépő szabályt nem tartják be, várhatóan pénzbírságra számíthatnak majd, illetve aki még nem szállt fel a járműre, annak egyszerűen csak megtiltják majd, hogy felszálljon. Az intézkedés célja a kormány elmondása szerint a vírus terjedésének lassítása és egy esetleges második hullám kialakulásának megakadályozása.

Az államtitkár nemrégiben azt is kijelentette, hogy az utasokkal érintkező alkalmazottaknak szintén maszkot kell majd viselniük, tehát a szábály rájuk is ugyanúgy vonatkozni fog. Mr. Shapps elmondása szerint a tömegközlekedés terén jelentkező “kihívások” egyre nőnek, mivel egyre több ember megy vissza dolgozni valamint az iskolába, köszönhetően a kijárási korlátozás részleges feloldásának.

Koronavírus UK: kötelezővé teszik a maszkot a tömegközlekedésen, a halottak száma átlépte az 50,000-et 2

A miniszterelnök eközben a csütörtökön tartott beszédében sajnos újabb 359 halálesetről számolt be a koronavírus kapcsán a szigetország területén. Ez a szám pedig magasabb, mint az EU összes tagállamában ugyanezen 24 óra leforgása alatt a vírus miatt elhunytak száma, ami 330 fő volt a 27 másik országban együttesen.

Boris Johnson a nem kifejezetten jó statisztikák ellenére pozitívan nyilatkozott a dolgok állásáról: “Teljes felelősséget vállalok mindenért, amit ez a kormány eddig tett a koronavírus legyőzése érdekében, és nagyon büszke vagyok az eddig elért eredményünkre.”

Nagy-Britannia sajnos egész Európában az első a halálos áldozatok számát tekintve, világszinten pedig a második (kizárólag az USA területén követelt több áldozatot a járvány). Az Egyesült Királyságban a halálos áldozatok száma a napokban lépte át az 50 ezer főt a statisztikai hivatal adatai szerint.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után