iskolák téli szünet

Nehéz helyzetbe kerülhet sok család a szigetország több régiójában. Habár a közelgő téli szünetre rengeteg család meg kell, hogy oldja gyermeke(i) napközbeni felügyeletét, sokaknak már év közben elfogyhatott az idei szabadsága, köszönhetően a járvány miatti leállásoknak, bezárásoknak.

iskolák téli szünet

A hírek szerint már a karácsonyi szünet előtt bezárhatnak a walesi iskolák, hogy csökkentsék a kockázatát a koronavírus terjedésének.  Mindezzel azt szeretnék elkerülni, hogy a családoknak ne az ünnepi időszakban kelljen izolálniuk magukat.

A walesi kormány állítólag fontolóra vette, hogy a tervezett december 18-i időpontnál hamarabb zárjanak be az iskolák. A tervek között egy esetleges december 11-i bezárás vagy két vagy három nappal korábbi zárás is egyaránt szerepel. Ennek ellenére Mark Drakeford első miniszter azt akarja, hogy az iskolák továbbra is nyitva maradjanak. „A világjárvány során kiemelt fontosságot tulajdonítottunk az oktatásnak. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az iskolák karácsonyig nyitva maradhassanak. ”-fogalmazott

Carmarthenshire-i önkormányzat „rendszeres párbeszédet folytattak a walesi kormánnyal”, hasonlóképpen a Ceredigion, a Conwy, a Caerphilly és a Bridgend-i önkormányzatok is azt állítják, hogy a kormány további útmutatásait várják, mielőtt meghozzák döntésüket.

Az UCAC oktatási szakszervezet korábban azt ajánlotta, hogy az iskolák december 11-én zárjanak be és az karácsonyi szünetig online oktatás keretében tanítsanak. Mindezzel azt szeretnék elkerülni, hogy a koronavírus miatt egész iskolákat kényszerüljenek izoláni magukat az ünnepi időszakban.

A walesi kormány szóvivője elmondta, hogy a helyi hatóságokkal és a szakszervezetekkel folytatott megbeszélések továbbra is folynak, hozzátéve, hogy prioritásuk az, hogy „biztosítsák a gyermek és fiatalok minél zavartalanabb oktatását”.

Néhány manchesteri iskola hasonlóképpen, korábban zár be az idei téli szünet előtt. A Focus Trust vezetői, akik 15 oktatási intézmény működését felügyelik, az idén a szokásosnál egy héttel korábban tervezik bezárni az iskolákat. Az Oktatási Minisztérium azóta döntésük felülvizsgálatára kérte őket, azzal érvelve, hogy az iskolák nyitvatartása „továbbra is nemzeti prioritás. A téma nagyon is aktuális: nemrégiben a Stockport-i önkormányzat is engedélyt adott a helyi iskoláknak a két nappal korábbi bezárására.   Forrás

Megosztás