Nagy-Britannia hanyatlik, az életszínvonal romlik, és a lakói is jóval negatívabbak az ország helyzetét illetően 1

A britek kétharmada „kevésbé büszke” Nagy-Britanniára, mint öt évvel ezelőtt – derül ki a YouGov új közvélemény-kutatásából, amelyet a király koronázása előtt nem sokkal tettek közzé.

Nagy-Britannia hanyatlik, az életszínvonal romlik, és a lakói is jóval negatívabbak az ország helyzetét illetően 3

A kutatók azt találták, hogy a megkérdezett emberek 68 százaléka úgy érzi, hogy az Egyesült Királyság „általánosságban véve hanyatlóban van”, és több mint az emberek fele szerint az életszínvonaluk romlik. A YouGov által a Saatchi & Saatchi reklámcég megbízásából végzett felmérés szerint a britek 73 százaléka úgy gondolja, hogy az ország jóval megosztottabb, mint egy évtizeddel ezelőtt.

Az eredmények a Resolution Foundation által tavaly év végén végzett kutatás eredményeivel sok hasonlóságot mutatnak, amely szerint 2022 „katasztrófa volt az Egyesült Királyság lakóinak életszínvonala szempontjából”. Az alapítvány 10 000 felnőtt körében végzett felmérése szerint a háromnegyedük számolt be arról, hogy megpróbálja csökkenteni a kiadásait az emelkedő árak miatt, és a válaszadók 45 százaléka nyilatkozott úgy, hogy aggódik az energiaszámlája miatt.

A közvélemény-kutatásra a király koronázása előtt került sor, amely május 6-án lesz a londoni Westminster Abbeyben. A közvélemény-kutatás eredményei azt mutatják, hogy a brit közvélemény nagy része közömbös a ceremóniával kapcsolatban, a 18 és 24 év közöttiek 75 százaléka nyilatkozott úgy, hogy „nem nagyon” vagy „egyáltalán nem” érdekli őket az esemény.

A több mint 3000 megkérdezett felnőtt 35 százaléka mondta azt, hogy „nem nagyon érdekli” az esemény, és 29 százaléka pedig, hogy „egyáltalán nem érdekli”.

A Saatchi & Saatchi kutatása mellet egy másik új tanulmány is készül, melynek címe „Mi a franc folyik?” A tanulmány az Egyesült Királyságban véletlenszerűen kiválasztott tizenhárom ember véleményét dokumentálta az ország állapotáról.

A kutatók azzal érveltek, hogy „az emberek egyre durvábban érzik az ország problémáit”. A jelentésben ez olvasható: „A szegénységben élők és az élelmiszerbankoktól függőek már régóta érezték ezt (amit most már sokkal többen). De senki, akivel időt töltöttünk, nem volt korábban ebben a bizonytalan helyzetben. Most azt látjuk, hogy a nemzeti válság milyen hatással van azokra, akik korábban sokkal jobb helyzetben voltak.”

Hamid, egy Middlesborough-i háziorvos a következőket mondta a kutatóknak: „Az egyik barátom rendelőjében volt egy beteg, aki azzal fenyegetőzött, hogy lejön egy késsel és mindenkit leszúr… ez őrület… úgy tűnik, a társadalom tagjai egyre dühösebbek.”

Majd hozzátette: „Azt hiszem, manapság az emberek dühösebbek. Függetlenül attól, hogy a Covid katalizátora volt-e mindennek, úgy tűnik, az emberek sokkal kevésbé toleránsak és kevésbé hajlandók kompromisszumra.”

Richard Huntington, a Saatchi & Saatchi munkatársa a következőket mondta: „A király koronázási ünnepsége jelentős kulturális pillanat, amelyet nemzetünk többsége élete során nem tapasztalt még meg. Mindig ez indította el a beszélgetéseket arról, hogyan működik ez az ország. Kutatásaink, valamint a valódi emberekkel folytatott beszélgetéseink eredményei pedig magukért beszélnek – megosztottság, megtörtség, társadalmi szakadékok, és ijesztő valóság az amivel ma szembe kell néznünk.”

Angliai magyarként ti hogyan látjátok az ország helyzetét? Kíváncsian várjuk a véleményeket!  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után